• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Slaven dobija velike, kiksa kod malih

Autor mondo.ba

Vest Hem još jednom razočarao u duelima sa autsajderima. Norič je drugi put ove sezone izvukao remi protiv ekipe Slavena Bilića - 2:2.

Novi kiks koštao je Vest Hem pete pozicije na tabeli, ali i šeste, koju sada dijeli sa Sautemptonom koji je minimalcem savladao Svonsi. Da 26. kolo Premijer lige pripadne gostima potrudili su se i Stouk i Votford.

Slaven Bilić i Vest Hem ove sezone igraju sjajno protiv favorita, «čekićari» su «uzeli skalp» Arsenalu, Sitiju, Liverpulu, Čelsiju, međutim, kada su u pitanju utakmice protiv autsajdera, tu je potpuno drugačija priča.

Da li zbog nedostatka motivacije, da li zbog umora ili psihičke istrošenosti, Vest Hem ne uspjeva da senzacionalne pobjede protiv top timova "ovjeri" trijumfima protiv onih "slabijih".

Da su to uspjevali "čekićari" bi sigurno zauzimali još bolju poziciju od šeste na tabeli, iako je i ona fantastična, ako se posmatraju plasmani Vest Hema u posljednjih nekoliko sezona.

Upravo jednu takvu priliku Vest Hem je propustio u subotu u duelu sa Noričom. Meč je završen identičnim rezultatom kao i onaj u prvom dijelu sezone – 2:2.

Ekipa Slavena Bilića tako je propustila šansu da iskoristi kiks Mančester junajteda i preuzme petu poziciju na tabeli, onu koja vodi u Ligu Evrope.

Umjesto toga ekipa Slavena Bilića upisala je čak deseti remi ove sezone i sada dijeli šestu poziciju sa Sautemptonom.

Jedino pozitivno za Vest Hem u ovom meču je to što je do boda stigao poslije minusa od dva gola. Norič je vodio 2:0, ali dvije minute dekoncentracije u trenucima kada je trebalo meč rutinski privoditi kraju koštale su "kanarince" trijumfa.

Prvih 45 minuta bilo je razočaravajuće kako za gledaoce na tribinama, tako i za one pored TV ekrana, jer igralo se tvrdo i bez izglednih prilika.

Norič i Vest Hem ostavili su "šou" za drugo poluvrijeme, a ono je počelo pogotkom Brejdija u 55. minutu. Lijevi bek Noriča je iskoristio nonšalantnost Antonia na sredini terena, oduzeo mu loptu, a potom uputio odličan udarac i matirao Adrijana za vođstvo domaćih.

Odbrana Vest Hema sa prilično indisponiranim Kolinsom nije djelovala čvrsto na ovom meču, a neuspjelu ofsajd zamku u 65. minutu iskoristio je Hulahan i povisio na velikih 2:0.

Činilo se da je to kraj za Vest Hem, a Bilić je u igru morao da ubaci i Endija Kerola.

Ispostavilo se da je to bio dobar potez, jer je visoki centarfor u 74. minutu bio začetnik akcije za pogodak. Jednu visoku loptu on je glavom proslijedio do Mozesa, čiji šut brani Rudi, ali odbijenu loptu u loptu je pospremio Dimitri Paje.

Najbolji igrač Vest Hema ove sezone svojim sedmim golom odužio se za novi petogodišnji ugovor koji je potpisao prije nekoliko dana i tako odbacio glasine da bi mogao da napusti klub.

Samo dvije minute kasnije "čekićari" su stigli do izjednačenja. Paje se odličnu ubacio u šesnaesterac, a potom uputio povratnu loptu za Nobla, koji je «bombom» u gornji lijevi ugao izjednačio na 2:2.

Ekipa Slavena Bilića nije, međutim, uspjela da stigne do potpunog preokreta, iako je rezervista Emenike u 90. minutu bio vrlo blizu da postane heroj. Nigerijac nije uspio da jednu ničiju loptu ispred Rudija pospremi u mrežu i na semaforu je ostalo identičnih 2:2 kao u njihovom prvom međusobnom duelu ove sezone.

Taj meč bio je pravo razočaranje, jer je odigran poslije senzacionalne pobjede Vest Hema nad Mančester sitijem, a onda je ekipa Slavena Bilića remizirala i sa Sanderlendom istim rezultatom.

Da Bilić ne uspjeva motivisati ekipu u duelima sa "slabijima" postalo je jasno u decembru, kada je Vest Hem upisao pet vezanih remija. Onaj sa Mančester junajtedom u gostima, navijači će im sigurno oprostiti, međutim neriješene ishode sa Vest Bromvičom, Stoukom, Svonsijem, pa i "fenjerašem" Aston Vilom treba nazvati neuspjesima.

Kiks Vest Hema iskoristio je Sautempton. "Sveci" su bez Dušana Tadića koji je presjedio meč na klupi savladali u gostima Svonsi, a gol odluke postigao je Long u 70. minutu.

Odlično gostujuće poslijepodne imali su i Stouk, koji je savladao Bornmaut rezultatom 3:1, te Vest Bromvič koji je golom Rondona uzeo sva tri boda protiv Evertona i tako prekinuo crnu seriju od pet mečeva bez pobjede.



Premijer liga, 26. kolo:

Sanderlend – Mančester junajted 2:1 (1:1)

/Kazri 3, De Hea 82 autogol – Marsijal 39/

Bornmaut – Stouk 1:3 (0:1)

/Riči 57 - Imbula 9, Afelaj 52, Hozelu 55/

Kristal Palas – Votford 1:2 (1:1)

/Adebajor 45 – Dini 16 penal, 82/

Everton – VBA 0:1 (0:1)

/Rondon 14/

Norič – Vest Hem 2:2 (0:0)

/Brejdi 55, Hulahan 65 – Paje 74, Nobl 76/

Svonsi – Sautempton 0:1 (0:0)

/Long 70/

Čelsi – Njukasl (18.30)

Nedjelja:

Arsenal – Lester (13.00)

Aston Vila – Liverpul (15.05)

Mančester siti – Totenhem (17.15)

Tabela:

Lester (-1) 53, Totenhem (-1) 48, Arsenal (-1) 48, Mančester siti (-1) 47, Mančester junajted 41, Sautempton 40, Vest Hem 40, Everton 35, Liverpul (-1) 35, Votford 36, Stouk 36, Kristal Palas 33, VBA 32, Čelsi (-1) 30, Bornmaut 28, Svonsi 27, Njukasl (-1) 24, Sanderlend 23, Norič 24, Aston Vila (-1) 16

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC