• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zec za MONDO: Ragbi se igra srcem!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Ragbisti banjalučkih Bijelih zečeva poraženi su od Radničkog iz Niša u finalu Štita Srbije 14:38, ali, uprkos porazu, Banjalučani su zadovoljni ostvarenim jer, kako ističu, vođeni parolom "važno je učestvovati", ragbi je samo igra.

Drugi put u istoriji, banjalučki Bijeli zečevi poraženi su u finalu Štita Srbije (utješno takmičenje poraženih u četvrtfinalu Kupa Srbije).

Prije dvije godine u borbi za trofej bili su uspješniji ragbisti Radničkog iz Nove Pazove (30:40), a sada je ponovo po "zečeve" bio koban Radnički, ovaj put iz Niša. Nišlije su slavile 38:14 (14:8), a veliki peh zadesio je Banjalučane na samom startu susreta.

"Utakmica je bila izuzetno dobra i zahvalan sam svim igračima na pokazanoj borbenosti. Igrali smo sa svega 13 igrača, nismo imali zamjena, a već nakon desetak minuta jedan od igrača nam se povrijedio, tako da smo u suštini skoro cijelu utakmicu igrali sa 12 igrača", kaže kapiten i "alfa i omega" Bijelih zečeva Sreten Zec.

"Zečevi" su se i sa igračkim deficitom držali dobro u prvom i početkom drugog poluvremena, ali nisu uspjeli da izdrže do kraja.

"Rezultat nakon prvog poluvremena bio je 14:8 u korist Radničkog. Držali smo se nekih 60-ak minuta, imali aktivan rezultat, a onda nam je jednostavno nestalo snage. Ali, dali smo sve od sebe, igrali dobar ragbi i moramo biti zadovoljni", poručio je Zec.

BIJELI ZEČEVI - RADNIČKI (NIŠ) 14:38 (8:14)

BIJELI ZEČEVI: Dragušić, Prštalo, Martić, Ćulibrk, Tadić, Hrnjaz, Zec, Sadžak, Gil, Simić, Martić, Cvetojević, Torbica.

RADNIČKI NIŠ: Pavlović, Cvetković, Pantić, Miljković, Arsić, Marić, Trifunović, Milenković, Živković, Kocić, Ristić, Ilić, Milovanović. Rezerve: Jekić, Đorđević, Stanojković.

Nakon finala Štita Srbije, odigrano je i finale Kupa Srbije, u kojem je Crvena zvezda trijumfovala protiv Dorćola 36:20 i tako prekinula 15-godišnju vladavinu ovog tima. Nikada do sada niti jedan klub osim Dorćola nije uspio da podigne trofej u kupu, a sada je to pošlo za rukom crveno-bijelim ragbistima.

"Gledali smo finale Kupa, gdje je Crvena zvezda još jednom pokazala da je trenutno najjača ekipa u Srbiji. Imaju i najviše reprezentativaca, odigrali su najbolje i zasluženo stigli do trofeja."

Uprkos svim problemima, prije svega finansijske prirode, "zečevi" i dalje opstaju, igraju utakmice, putuju…

RAGBI U ŠKOLAMA

"Imamo određene planove. Nadamo se da će nam proći finansijski projekat, kako bismo animirali djecu da igraju ragbi u školama. Želja nam je da se što više klinaca bavi ragbijem. Pokušaćemo od septembra da formiramo i mlađe selekcije i nadamo se da ćemo u tome uspjeti", poručio je osnivač Bijelih zečeva.

"Dok postoji želja i volja, mi ćemo igrati. Ljudi vole ragbi, igraju srcem, jednostavno uživaju. Odavno se ovako nisam umorio tokom jednog meča, ali uprkos porazu, nakon duela sa Radničkim svi u svlačionici bili smo zadovoljni. Odigrali smo koliko smo mogli, dali sve od sebe, a rezultat nam i nije bio toliko bitan. Važno nam je da smo uljepšali taj događaj i zaista smo svi uživali. Sve što smo željeli da igramo, mi smo igrali. Nemamo novca, iz budžeta ne dobijamo ništa, ali to je njihova sramota", zaključio je Sreten Zec.

Ragbi sezona biće nastavljena u septembru, kada je u planu odigravanje prvenstva Republike Srpske i Kup BiH.

"Plan je da nastupe bar tri kluba. To su Novi gromovi iz Novog Grada, Bijeli zečevi, a vjerovatno će tu biti i novi klub, Radnički iz Ugljevika. U Kupu BiH trebalo bi da igramo protiv Viteza", istakao je Zec.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC