• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zukanović: BiH motivisana, Belgija oslabljena

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Defanzivac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović pred kvalifikacioni meč za Svjetsko prvenstvo protiv Belgije tvrdi da su u ekipi svi spremni i motivisani da daju maksimum i ostvare pozitivan rezultat u Briselu.

 Zukanović: BiH motivisana, Belgija oslabljena Izvor: MONDO/Samir Cacan

Treći je dan priprema za kvalifikacione susrete sa Belgijom i Kiprom, a sudeći prema raspoloženju izabranika Mehmeda Baždarevića u petak se očekuje pravi okršaj sa favoriziranim Belgijancima koji se ubrajaju u red najboljih selekcija svijeta.



Zukanović je istakao da je otvaranje kvalifikacija visoko pobjedom 5:0 protiv Estonije bilo jako važno i za samopouzdanje u ekipi.

"Opuštanja nema, pred nama je sasvim drugi protivnik, mnogo teži. Oni su favoriti u našoj grupi, međutim momci su svi zdravi, motivisani i svjesni značaja ove utakmice, tako da sam siguran da ćemo ući maksimalno ozbiljno", izjavio je Zukanović za zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

Na pitanje šta bi mogla biti prednost bh. tima protiv "crvenih đavola", Zukanović je kazao da se igrači dobro poznaju i kako Belgiji nedostaje nekoliko važnih igrača.

"Poznajemo ih vrlo dobro, mada je situacija sada nešto drugačija jer njima fali nekoliko ključnih igrača. Mi to moramo iskoristiti na pravi način, prije svega ući maksimalno skoncentrisano u utakmicu i uraditi najbolje što je moguće naš dio posla", rekao je Zuknović i dodao da i ovog puta očekuje dolazak velikog broja navijača i dobru atmosferu na stadionu.

Zukanović je na kraju razgovora dodao kako je zadovoljan svojom trenutnom formom i kontinuiranom igrom u italijanskom timu Atalanti.

Duel Belgije i BiH zakazan je za petak u 20:45 sati i sudiće ga Englez Martin Atkinson.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC