• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Penal-rulet srećan po Vošu, Borac i Mladost

Autor mondo.rs

Kompletirani učesnici četvrtfinala Kupa Srbije.

Fudbaleri Borca iz Čačka plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije iako su zabeležili samo jednu pobedu u 15 utakmica ove sezone, onu superligašku, zabeleženu 20. avgusta.

I pre i posle toga "zebre" su beležile samo remije i poraze, ali je Kup takvo takmičenje da posle nerešenog ishoda slede odmah penali, što su Čačani drugi put uzastopno iskoristili i izborili plasman među osam najboljih.

Nakon što su posle 0:0 u meču sa Zemunom, 21. septembra, bili bolji sa bele tačke (4:5), isto se dogodilo i danas u duelu sa drugoligašom, Jagodinom.

U Jagodini – 1:1 posle 90 minuta, 4:5 posle penala.

Jagodinci su ostali sa samo jednim trijumfom nad Borcem u svim takmičenjima u poslednjoj deceniji. Imali su vođstvo od 28. minuta, ali su primili gol u 50. i potom bili nešto lošiji i slabije koncentrisani kada je bilo "ili ili".

Voždovac je prekinuo seriju od tri superligaška poraza i 1:0, pobedio subotički Spartak.

Ova dva tima sastala su se u 1. kolu Superlige, 27. avgusta i taj meč naknadno je registrovan pobedom Subotičana od 0:3, s obzirom na to da su "zmajevi" uveli u igru momka od nepunih 16 godina što je suprotno pravilima igre.

Ovog puta nije bilo takvih propusta, a Voždovac je uspeo da ponovi uspeh iz sezone 2014/15, kada je rezultatom 2:1 izbacio Spartak ali u četvrtfinalu Kupa.

Jedini gol na utakmici "na krovu" postignut je u 19. minutu, a to rano vođstvo "zmajeva" nije došlo u pitanje iako je domaći tim od 69. minuta igrao sa igračem manje.

U utorak, Partizan je kao gost eliminisao Žarkovo i prvi izborio plasman među osam najboljih, a dan kasnije isti uspeh, posle četiri godine, ostvarila je i Crvena zvezda, koja je bila bolja od BSK Borče.

Čukarički je golom Ognjena Ožegovića u 19. minutu eliminisao Javor, uz crveni karton Obenga Regana u 72. minutu, dok su penali presudili u Novom Pazaru i Lučanima.

Vojvodina je posle 0:0 sa Novim Pazarom slavila udarcima sa bele tačke, odnosno zahvaljujući golmanu Marku Kordiću, koji je odbranio dva šuta protivničkih igrača, uz pogođenu stativu, dok je Mladost posle 1:1 protiv Rada, takođe, bila bolja u udarcima sa 11 metara. Istakao se golman Nemanja Krznarić.

U utorak:

Žarkovo - Partizan 0:2 (0:0)

U sredu:

Jagodina - Borac Čačak 1:1 (1:0), penalima 4:5
Voždovac - Spartak 1:0 (1:0)
Čukarički - Javor 1:0 (1:0)
Crvena zvezda - BSK Borča 3:0 (0:0)
Novi Pazar - Vojvodina 0:0, penalima 2:3
Mladost Lučani - Rad 1:1 (0:0), penalima 5:3
Radnik Surdulica - Sloboda Užice 1:2 (0:0)

Utakmice četvrtfinala su 5. aprila 2017, u polufinalu će se igrati dvomeči - 26. aprila i 10. maja, a finale je 27. maja.

Tagovi

Kup

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC