• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović za MONDO: Egal sa svima, pa i sa Panatom

Autor mondo.rs

"Glave moraju da se ohlade od Barselone, što je pre moguće", izjavio kapiten crveno-belih uoči treninga u dvorani Panatinaikosa.

 Mitrović za MONDO: Egal sa svima, pa i sa Panatom Izvor: MONDO

Manje od 24 sata posle velike pobede nad Barselonom, košarkaši Crvene zvezde mts započeli su u atinskoj dvorani "OAKA" (novi naziv "Nikos Galis") poslednji trening pred naredni veliki izazov.

Ekipa Dejana Radonjića doputovala je u četvrtak u Atinu, gde će u petak, od 20.15 časova, odigrati još jednu veliku utakmicu - protiv Panatinaikosa.

U razgovoru za MONDO, kapiten Zvezde Luka Mitrović rekao je u Grčkoj da se svi u timu trude da što brže potisnu iz misli jučerašnji trijumf u punoj Kombank areni.

U sličnoj situaciji crveno-beli bili su i prošlog vikenda, kada su imali dan predaha između mečeva protiv Galatasaraja i Igokee.

"Iako je utakmica bila sinoć, u ovakvom ritmu utakmica imate osećaj kao da ste igrali meč pre tri-četiri dana. Od sinoć smo i doputovali u Grčku i već nas čeka novi meč. Hteli mi to ili ne, glave moraju da se ohlade, koliko god je to moguće", rekao je Mitrović.

Tokom treninga, na kojem je sa ekipom radio i novajlija Nejt Volters, crveno-beli primali su od trenera Dejana Radonjića poslednje instrukcije o sledećem rivalu, koga dobro poznaju.

I zbog činjenice da se Zvezda i PAO često sreću prethodnih godina i zbog jako poznatih imena na spisku igrača "zelenih", nema mnogo nepoznanica među Atinjanima i Beograđanima.

"Ekipa Panatinaikosa u skladu je sa svojim imenom. Imaju popunjen roster, imaju dosta kvalitetnih igrača i ni u jednom evroligaškom meču ove sezone neće biti dovoljno da 'zatvorite' jednog igrača", rekao je Mitrović.

Na pitanje da li bi, ipak, zaustavljanje Nika Kalatesa moglo da bude ključ uspeha Zvezde u petak, kapiten crveno-belih odgovara istim rečima i ističe značaj celog tima rivala.

Bivši NBA plejmejker umalo je ostvario tripl dabl učinak u sredu, pogodivši uz to i koš za pobedu nad Bambergom.

"Odbrana mora da bude fokusirana na celu ekipu i kao proizvod toga će doći dobar rezultat, ali ako već izdvajamo udarne igle, onda su tu plejmejker Kalates, od koga dosta toga polazi, a tu je Burusis, koji je imao sjajnu prošlu sezonu... Dosta igre se 'vrti' oko ta dva igrača, a ne treba trošiti reči o ostatku ekipe", naglasio je Mitrović i značaj i kvalitet bivšeg centra Reala.

Evroligaškim nastupima i uspesima iz prethodne sezone, kao i sa početka ove, Zvezda je stekla reputaciju tima koji je spreman da se bori za pobedu (i da pobedi) i na parketima favorita, što je prošle nedelje bio slučaj i u Istanbulu.

Mitrović je podsetio da je klub to i postavio kao dalekosežnu ambiciju, koju crveno-beli i sada ostvaruju.

"Rezultatima iz prošle sezone i ove jeseni pokazali smo da Zvezda može da se ravnopravno nosi sa svima u Evroligi i da više nema mečeva na strani ili kod kuće u kojima možete da unapred upišete bodove za drugu ekipu. To je bio cilj svih ljudi u klubu - izgraditi tako nešto od Crvene zvezde, a na nama je da sada opravdavamo to ime i da ga branimo u Evroligi".

Obeležja Panatinaikosa koja vise sa krova dvorane podsećaju sve goste hale na velike uspehe atinskog velikana, šestostrukog šampiona Evrope. Za manje od 24 sata, na istom mestu, igrači Zvezde istrčaće još jednom pred tribine na kojima će dominirati zelena boja.

Mitrović, kao i veći deo Zvezdinog tima, zna šta ga čeka u petak kada je ambijent i pitanju.

"Iskreno, jednom sam igrao ovde i nije na mene ostavila snažan utisak atmosfera. Hala nije bila ispunjena, da li možda zato što im protivnik nije bio dovoljno atraktivan, a videćemo kako će biti sutra. Grčki narod je poznat kao temperamentan, poput nas, a ova hala je poznata po dobroj atmosferi i videćemo kako će to sutra izgledati", dodao je Mitrović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC