• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Ko je gazda Srpske?

Autor mondo.ba

Jedan od derbija 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigraće u subotu u Bijeljini jedini članovi bh. elite iz Republike Srpske - Radnik i Krupa.

 Premijer liga BiH (14. kolo) Radnik - Krupa, najava Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Drugoplasirani tim prvenstva gostuje Radniku na trećem mjestu i subotnji duel u Semberiji je derbi i po rezultatima u dosadašnjem dijelu šampionata.

Šef stručnog štaba Slobodan Starčević svjestan je da njegov tim ima četiri vezana trijumfa i da bi zbog odlične serije bio zadovoljan i bodom iz Bijeljine.

"Kraj septembra i cijeli oktobar Krupa igra odlično, ima odlične rezultate, nakon četiri pobjede u nizu, ovu sedmicu smo iskoristili da ekipu odmorimo. Čak smo imali jedan slobodan dan više, iz razloga da se maksimalno dobro spremimo za derbi. U jednoj rasterećenoj i pozitivnoj atmosferi idemo u Bijeljinu da pokušamo da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu, da nastavimo niz kvalitetnih utakmica, i da u takvoj utakmici ostvarimo pozitivan rezultat, a za nas je i neriješen rezultat pozitivan rezultat", izjavio je Starčević, a prenio klupski sajt.

Kapiten tima iz banjalučkog predgrađa Aleksandar Vukotić izuzetno cijeni Semberce.

"Sigurno da se radi o jednoj odličnoj ekipi, ekipa Radnika je dala dva gola ovdje (2:2), i nadam se da neće biti nekih velikih problema da zaustavimo Marka Obradovića koji je izuzetno dobar igrač. Vjerujem da kroz našu maksimalnu ozbiljnost možemo da ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je Vuković.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

I u semberskom taboru gaje optimizam iako su naravno svjesni da je u pitanju derbi meč u kojem uvijek odlučuju nijanse.

"Dočekujemo Krupu u derbiju ne samo ovog kola nego i u derbiju ovog dijela prvenstva, jer se sastaju ekipe koje se nalaze na drugom i trećem mjestu prvenstvene tabele i u direktnom sudaru odlučuju o tome koja će ekipa naredno kolo dočekati na drugom mjestu, odmah iza lidera Zrinjskog", rekao je strateg Bijeljinaca Nebojša Milošević, koji na ovom meču neće moći da računa na Jovu Kojića, Eldina Fačića, Demira Pecu i Željka Krsmanovića.

Prema njegovim riječima, Krupa je ozbiljna ekipa, ali je izrazio nadu da će njegovi izabranici uspjeti da izbore tri boda.

"Iako nam u goste dolazi vrlo ozbiljna ekipa, zbog gustog rasporeda nema nekih specijalnih priprema za ovaj meč. Poslije revanš utakmice Kupa BiH sa Rudarom iz Kaknja okrenuli smo se pripremama za utakmicu sa Krupom, najprijatnijim iznenađenjem dosadašnjeg dijela šampionata, koja je u posljednja četiri kola zabilježila niz od četiri trijumfa, uz samo jedan primljen pogodak. Dakle, radi se o izuzetno čvrstoj i disciplinovanoj ekipi, čija je najveća vrijednost kolektivna igra, agresivnost i požrtvovanje. Nemaju izrazitih zvijezda, ali svakako znamo za kvalitete jednog Saše Kajkuta, najboljeg strijelca lige Elvira Koljića, dvojicu brzih krilnih igrača, te dva iskusna zadnja vezna koji iza sebe imaju i internacionalnu karijeru", nahvalio je goste trener Radnika.

Ali...

"Naravno, poštujemo i sebe i sav rad uložen u Radnik, koji je bio vidljiv na nekim utakmicama, jer se polako stabilizuje način igre koji želimo da igramo. Od toga nećemo odustati i nadam se da ćemo, uz pomoć publike i vjernih navijača, na kraju utakmice poboljšati naš bodovni saldo", dodao je Milošević.

Krilni napadač Semberaca Nenad Srećković takođe očekuje pobjedu u duelu sa Krupom u 14. kolu.

"Rivala kojeg krasi timski duh i veliko zajedništvo. Znamo njihove vrline i mane, ali nećemo se njima prilagođavati, nastojaćemo da nametnemo našu igru. Idemo na pobjedu, ništa drugo ne dolazi u obzir", podvukao je Srećković.

Utakmica između Radnika i Krupe igra se u subotu s početkom u 14.30 h na Gradskom stadionu u Bijeljini.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC