• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RS: Gubitak bankarskog sektora oko 86 miliona KM

Na nivou ukupnog bankarskog sektora u Republici Srpskoj na kraju prošle godine iskazan je gubitak od 85,9 miliona KM, izjavio je večeras zamjenik direktora Agencije za bankarstvo Srpske Dragan Serdar.

  "Šest banaka su u posmatranom periodu iskazale neto pozitivan finansijski rezultat u ukupnom iznosu od 59,5 miliona KM, dok su tri banke imale negativan finansijski rezultat u iznosu od 145,4 miliona KM", rekao je Serdar na sjednici Narodne skupštine Srpske, obrazlažući izvještaj o stanju u bankarskom sektoru Srpske za prošlu godinu.

On je naveo da je ukupni bilansni nivo bio približno na istom nivou kao na kraju 2014. godine i da je iznosio 7,56 milijardi KM, od čega 6,6 milijardi KM bilansne aktive i 925,3 miliona KM vanbilansne aktive.

Serdar je dodao da novčana sredstva čine 21 odsto ukupne bilansne aktive sa stopom pada od šest odsto.

 "Ukupni bruto krediti od 4,84 milijardi KM su rasli po stopi od dva odsto u odnosu na kraj 2014. godine, uglavnom kao rezultat rasta kredita privatnim preduzećima", naveo je Serdar.

Učešće ukupnih nekvalitetnih kredita je bilo 15,56 odsto na kraju prošle godine i povećano je za 1,21 procentni poen u odnosu na kraj 2014. godine.

Serdar je naveo da je mikrokreditni sektor u Srpskoj u prošloj godini ostvario pozitivan finansijski rezultat od šest miliona KM, dok je bilo aktivno šest mikrokreditnih organizacija.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ug

Ko je kriv za malverzacije zaposlenih u bankama? Gdje inspekcija tu da provjerava a ne jadne privrednike od kojih narod zivi... jer nema podsticaja za privrednike u samozaposljavanju da pokusaju raditi i zaposliti jos koju bijedu...

MONDO REPORTAŽE