• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda u Bačkoj: Golovi Boaćija, majstorija Adžića

Autor mondo.rs

Lider šampionata dominantnom igrom savladao OFK Bačku. Napadač iz Gane dvostruki strelac, ali meč je obeležio sjajan gol mladog Luke Adžića.

 Zvezda u Bačkoj: Golovi Boaćija, majstorija Adžića Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je spremna za 153. "večiti derbi" sa Partizanom (4. mart, stadion Rajko Mitić).

Posle 2:0 protiv Novog Pazara, crveno-beli su slavili 3:0 protiv OFK Bačke, ali je rezultat mogao da bude mnogo, mnogo ubedljiviji.

Gosti su imali veliki broj gol-šansi, međutim, malo golman Ivan Konovalov, a malo nedostatak koncentracije, uticali su da utakmica bude završena sa "samo" tri pogotka. Dva je postigao Ričmond Boaći, a jedan Luka Adžić.

Napadač iz Gane upisao je svoje prve golove u zvaničnim nastupima za crveno-bele posle odličnih asistencija Gelora Kange. Pogodio je već u 5. minutu, a onda i u 38, da bi u nadoknadi tačku na utakmicu stavio mladi Adžić veoma atraktivnom golom.

Iako je Zvezda rano stigla do vođstva, domaćin je pokušao da igra otvoreno, ali je brzo postala jasna razlika u kvalitetu. U drugom poluvremenu Bačka je ostala sa čak dva igrača manje, pošto su zbog duplih žutih kartona isključeni Marko Klisura u 53. i Strahinja Macanović u 65. minutu.

Kod prvog isključenja, možda i prestrogo dosuđenog, Zvezda je dobila priliku da uveća prednost udarcem sa bele tačke, međutim, Mičel Donald je pogodio stativu.

Pored Boaćijevih prvih golova i majstorije Adžića, duel u Bačkoj Palanci pamtiće se i po debitantskom nastupu Nemanje Milića za crveno-bele. "Novajlija" koji je stigao zimus iz subotičkog Spartaka zaigrao je u 67. minutu umesto Srđana Plavšića i do kraja utakmice zabeležio nekoliko dobrih prodora.

Trener gostiju, Miodrag Božović, izveo je istu startnu postavu kao i protiv Novog Pazara prošlog vikenda, a ukoliko ne bude bilo problema sa povredama, može se očekivati da to bude i tim koji će naredne subote izaći od prvog minuta na megdan Partizanu.

OFK BAČKA: Konovalov - Nikolić, Ilić, Klisura, Vidović (46. Bošković) - Balabanović - Makarić (67. Trivunović), Luković, Stepanović, Macanović - Čeković (56. Varga).

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Frimpong, Al. Luković, Anđelković - Donald (67. Donald), Le Talek - Ruiz (72. Adžić), Kanga, Plavšić (67. Milić) - Boaći.

Utakmicu je sudio Milan Ilić.

TOK UTAKMICE i VIDEO:

Kraj.

- GOOOL! Tačku na utakmicu stavlja mladi Luka Adžić majstorskim potezom posle kornera u nadoknadi. Veoma atraktivan pogodak, njegov drugi ove sezone.

gol
Izvor: YouTube


- Odličan prodor Lukovića u 90. minutu, ali je Dušan Anđelković uspeo da ukliza u poslednjem trenutku i izbije mu loptu. Posao domaćem fudbaleru otežao je i Manojlović pravovremenim istračavanjem.

- Odličan šut Milijaša iz slobodnog udarca u 83. minutu, ali i još bolja odbrana Konovalova.

- Od 72. minuta umesto Ruiza za Zvezdu će igrati mladi Luka Adžića.

- Dvostruka izmena kod gostiju u 67. minutu - Milišaj umesto Donalda, a Nemanja Milić umesto Plavšića - i jedna u domaćem timu - Veseljko Trivunović umesto Makarića.

- Još jedno isključenje za domaći tim! Strahinja Macanović je u 65. minutu dobio drugi žuiti karton, pošto je nezadovoljan odlukom sudije šutnuo loptu.

- Već postaje smešno koliko prilika za gol su propustili fudbaleri Crvene zvezde. Le Talek je u 61. minutu još jednom mogao da se upiše u strelce, ali je ponovo bio neprecizan. Ovaj put je šutirao glavom.

- Penal za Crvenu zvezdu u 53. minutu, kao i crveni karton Marku Klisuri (drugi žuti). Defanzivac domaćeg tima zapisan je zbog povlačenja Damiana Le Taleka, mada je veliko pitanje da li je prekršaj postojao...

le talek
Izvor: YouTube


Odgovornost da izvede udarac sa bele tačke preuzeo je Mičel Donald, ali je pogodio stativu.


promašaj
Izvor: YouTube


- Nastavljaju se napadi Zvezde. Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Boaći, ali nije bio precizan.

- Drugo poluvreme počelo je izmenom u domaćem timu. Umesto Marka Vidovića igraće Darko Bošković.

Poluvreme. Crvena zvezda je ubedljivija i mnogo bolja, pa je razlika mogla da bude i veća od trenutna dva gola.

- GOOOL! Crvena zvezda od 38. minuta vodi 2:0. Ponovo je strelac bio Ričmond Boaći, a aistent Gelor Kanga.

gol
Izvor: YouTube


- Nova odlična intervencija Konovalova! Ovaj put je u 35. minutu zaustavio šut Dušana Anđelkovića pod prečku, posle lepe akcije Donalda i Kange. Samo minut kasnije golman Bačke uspeo je da blokira i šut Marka Petkovića iskosa sa desne strane.

- Još jedan veliki promašaj Zvezdinih igrača! Ovaj put je Damien Le Talek bio u centru pažnje, u 31. minutu. Posle šuta Boaćija, golman Bačke kratko je odbio loptu, pravo na nogu Francuzu, ali je on očajno reagovao i šutirao pravo u Konovalova.

promašaj
Izvor: YouTube



- Crvena zvezda ima dominaciju u prvih pola sata utakmice, ali ne može se reći da su igrači OFK Bačke bezopasni. Uspeli su da zaprete u par navrata, ali ne i da savladaju Manojlovića.

- Neverovatan promašaj Boaćija u 18. minutu! Marko Petković ga je lepo proigrao sa desne strane, ali je on sa svega pet-šest metara šutirao iz prve pored gola!

zvezda backa
Izvor: YouTube


- Umalo 2:0 za Zvezdu u 12. minutu! Donald je iz drugog pokušaja uspeo da proigra Boaćija, ali je njegov udarac glavom sa samo nekoliko metara završio pored stative. Mnogo sreće imali su domaći fudbaleri u tom trenutku.

promašaj
Izvor: YouTube


- GOOOL! Crvena  zvezda vodi 1:0 od 5. minuta prvim pogotkom Ričmonda Boaćija u zvaničnim utakmicama. Snaži centarfor izdržao je duel sa protivničkim defanzivcem posle dodavanja Kange i poslao loptu pored Ivana Konovalova.

gol
Izvor: YouTube


- Prvi su zapretili domaći fudbaleri, iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti, međutim, lopta je otišla pored gola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC