• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boston se vraća, "Brada" promašio 3:0 (VIDEO)

Autor mondo.rs

Odsustvo Ronda bilo preveliki hendikep za Čikago, Oklahoma smanjila na 2:1 uz novi "tripl-dabl" Vestbruka, Klipersi vratili prednost domaćeg terena. Povreda Grifina.

Eliminacija prvog nosioca Istočne konferencije, ekipe Boston Seltiksa, od subote ujutru je dosta neizvesnija nego pre. "Kelti" su u trećem meču kao gosti pobedili Čikago Bulse 87:104 i smanjili na 1:2 u četvrtfinalnoj seriji Istoka.

Čikago je posle dva trijumfa u Bostonu imao šansu da dovede favorita do ruba provalije, ali je povreda startnog plejmejkera Ražona Ronda (lom palca desne ruke) za njih bila ozbiljan hendikep u najgorem mogućem trenutku.

Gosti su u drugoj četvrtini imali 20 poena prednosti (17:37), Bulsi su početkom treće deonice prišli na 43:44, međutim, ubrzo se pokazalo da su kvalitet i inspiracija na ovom meču jasno na strani Ajzeje Tomasa i drugova.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

"Plej" Bostona priključio se ekipi nakon dva dana provedena sa porodicom na severozapadu SAD, gde mu je sahranjena mlađa sestra, nastradala prošlog vikenda u saobraćajnoj nesreći. U sinoćnom meču zabeležio je 16 poena i devet asistencija i kao retko kada ove sezone, nije bio najefikasniji u svom timu, već je to bio centar Al Horford (18p, 8sk, 6as, 4ukr).

Naravno, Tomasu kapa dole što u tako teškoj situaciji uopšte igra košarku!

U timu Čikaga je "prva violina" Džimi Batler sveden na samo 14 poena uz šut iz igre 7/21, dok je Dvejn Vejd ubacio 18, ali takođe uz samo 33 odsto šuta (6/18).

Četvrta utakmica je u noći između nedelje i ponedeljka, a imperativ pobede i tada će biti više na plećima Seltiksa.

Čikago - Boston 1:2
Izvor: YouTube


Na Zapadu je Oklahoma pred svojim navijačima smanjila vođstvo Hjustona na 2:1, pobedivši rezultatom 115:113.

Rasel Vestbruk zabeležio je novi "tripl-dabl" (32p, 13sk, 11as), ali sa "samo" 24 upućena šuta iz igre nije privatizovao loptu onako kako ume, već je dao šansu i saigračima da se istaknu. Tadž Gibson ubacio je 20 poena, Andre Roberson i Viktor Oladipo po 12, a Enes Kanter 10.

Džejms Harden predvodio je gostujući sastav sa 44 poena, šest skokova i šest asistencija (imao je i sedam izgubljenih lopti), a sekund pre kraja propustio je priliku da kruniše odličnu partiju košem za pobedu.

"Brada" je pri vođstvu Oklahome od dva poena odlučio da ide na sve ili ništa, probao je da postigne trojku, ali nije bio precizan.

Oklahoma - Hjuston 1:2
Izvor: YouTube


Kris Pol (34p, 7sk, 10as) predvodio je Los Anđeles Kliperse do "ribrejka" u seriji protiv Jute Džez - 106:111, i to pošto se Blejk Grifin zbog povrede palca desne noge (nezgodno je doskočio) "sušio" celo drugo poluvreme.

Klipersi su sa početnih 0:1 preokrenuli na 2:1 i u psihološkoj su prednosti pred novi meč u Solt Lejk Sitiju, naročito ako domaćin opet bude bez centra Rudija Gobera, koji je povredio koleno već u prvom minutu prve utakmice i neizvestan je datum njegovog povratka na teren!

Juta - LA Klipers 1:2
Izvor: YouTube


Od subote u 21.00 po centralnoevropskom vremenu, redom će do nedelje ujutru igrati Milvoki - Toronto (trenutno 2:1), Atlanta - Vašington (0:2), Memfis - San Antonio (1:2) i Portland - Golden Stejt (0:2).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC