• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Panatinaikosu: Četvorica nisu htjela u bus

Autor mondo.rs

Predsjednik "zelenih" poništio je ekipi povratne avio karte iz Istanbula, a većina igrača i kompletan stručni štab su se povinovali Janakopulosovoj odluci da "na četiri točka" pređu više od 1.000 kilometara.

 Panatinaikos izgubio, predsjednik kaznio trenera i igrače Izvor: MN PRESS

Panatinaikos je u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige doživeo sudbinu Reala iz prošle i Makabija iz pretprošle sezone: ispao je od Fenerbahčea sa 3:0 u pobedama.

"Zeleni" su prošle sedmice izgubili dvije utakmice na svom terenu, a u utorak su poslije solidnog otpora u prvih 30 minuta doživeli debakl na gostovanju u Istanbulu - 79:61.

Zato je njihov famozni predsjednik Dimitris Janakopulos odlučio da im poništi avio karte i naložio im da 1.100 kilometara od Istanbula do Atine pređu autobusom!

Portal "Sport 24" piše da bi to trebalo da bude snažna poruka igračima i stručnom štabu, na čelu sa Špancem Ćavijem Paskvalom.

Međutim, portal "Ebasket" objavio je kasnije da je potpuno neizvjesno šta će se desiti do 16.45 časova po lokalnom vremenu, kada je na rasporedu let Istanbul - Atina.

Pojedini košarkaški novinari na Twitteru su tokom dana objavljivali različite spekulacije. Prema jednoj od njih, svi američki košarkaši osim Džejmsa Gista trebalo je da se ogluše o predsjednikovu naredbu i sami kupe avio karte.

Posljednja vijest, takođe nezvanična, glasi da su se za povratak avionom opredijelili samo Majk Džejms, Kris Singlton i Keni Gebrijel, dok su Gist, Feldein, Rivers i Nikols ušli u autobus. Adonis Focis jedini je "buntovnik" među Grcima.



Španski "Mundo Deportivo" prenio je u ranim popodnevnim časovima da će trener Ćavi Paskval takođe biti u autobusu, što se i obistinilo.



"Panatinaikos nije zaslužio da se plasira na Fajnal for Evrolige i svako bi u analizi neuspjeha trebalo da počne od sebe", rekao je Janakopulos poslije treće utakmice.

Igračima su u slučaju trijumfa nad Fenerbahčeom bile obećane premije od po 250.000 evra.

Dimitris Janakopulos u posljednjih nekoliko godina je imao čitav niz bizarnih poteza i reakcija, čija meta su bile sudije, Evroliga, rivalski klubovi, ali često i njegovi igrači i treneri, uključujući selektora Srbije Aleksandra Đorđevića, kome je prije godinu dana uručio otkaz.

PAO je tada izgubio četvrtfinale plej-ofa od Baskonije takođe sa 3:0.
__________________________________________________________________

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store - PREUZMITE JE!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC