• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez Leonarda za finale Kupa!

Autor mondo.rs

Najbolji fudbaler Partizana Leonardo ne može da igra protiv Vojvodine. Nikolić: "Na pobedu, ali pametno". Apel navijačima Partizana: "Usmerite energiju na podršku svom timu".

 Leonardo ne igra za Partizan u finalu kupa Srbije protiv Vojvodine Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Partizan i Vojvodina se sudaraju ponovo. Poslednji put ove sezone, ali za najveći ulog ove sezone - finale Kupa Srbije.

Prvi meč polufinala Kupa Srbije na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu završen je bez golova. Ako bude 0:0 i u Humskoj, biće penala. Svaki remi vodi Vojvodinu u finale. Dakle, Partizanu treba pobeda, gol više.

"Rezultat iz prve utakmice od nas zahteva mudru i pametnu igru, ali igru na pobedu. Nerešen rezultat nas ne vodi u finale, nego samo pobeda. Treba očekivati Partizan koji će tražiti put do pobede, ali to znači da ćemo srljati, već ćemo probati da odigramo pametnu i organizovanu utakmicu", kaže trener crno-belih Marko Nikolić uoči revanša u sredu od 18 časova na stadionu na Topčiderskom brdu.

Partizan će igrati bez kreatora igre - Leonarda, koji ima "parne kartone", što jeste najveći hendikep za Marka Nikolića. Ali, on zna ko će da ga zameni, a i uputio je novinare da sami razmisle i zaključe ko bi to mogao da bude, s obzirom na to da nema mnogo fudbalera u rotaciji, odnosno da igrački kadar nije glomazan.

Neće biti ni Evertona koji se oporavlja od pobede, za golmana Filipa Kljajića poznato je da je sezona završena, kao i za ofanzivnog vezistu Alena Stevanovića...

Ko bi, dakle, mogao da zameni Leonarda?

Nema mnogo opcija - Petar Đuričković ili Nemanja Mihajlović.

Uz očekivanje i nadu da će stadion Partizana biti solidno popunjen u sredu predveče, Marko Nikolić je imao i poseban apel za pristalice crno-belih, a u svetlu ranijih dešavanja na mečevima Vojvodine i Partizana i međusobnih uvreda navijača. Kad god bi navijači Partizana zapevali "pola Mađar, pola ustaša", utakmice bi bile prekidane.

Stoga, apel Marka Nikolića glasi:

"Veoma je bitno da stadion Patizana bude dobro ispunjen, u šta ne sumnjam. Slobodan je ulaz, a Partizanova publika je u poslednje vreme u sve većem broju priustna. Nemam dilemu da će stadion biti dobro popunjen, što je veoma važno s obzirom da i ovu utakmicu igramo bez nekolicine igrača, pa je momcima potreban vetar u leđa.

Posebna moja molba navijačima je da sve svoje emocije usmere ka Parizanu, i da ne troše energiju na tribinama na neke stvari koje nisu vezane za fudbalere Partizana i njihovu igru, jer bi to moglo imati posledice i na druga takmičenja".

Dodao je da je uvebeđn da posle ovog apela onakvih skandiranja neće biti.

O Vojvodini nije želeo mnogo da priča, uostalom već je ove sezone elaborirao i igru Vojvodine i sastav. Činjenica je da je jedini tim sa kojim u dosadašnjem toku takmičenja Partizan ima izjednačen skor.

"Jednostavno, sa njima uvek igramo neizvesne utakmice. Očekujem tako i u sredu", rekao je Nikolić.

Lepe reči imao je za kolegu sa klupe Vojvodine - Radoslava Bataka:

"Doneo je novu energiju kod svojih fudbalera. Poznajemo se, reč je o časnom momku, koji sada ulazi u ozbiljnije trenerske vode, za jako kratko vreme su došli do pozitivne atmosfere u svlačionici, našli su neku zajedničku liniju sa igračima, promenio je i neke detalje u igri, ali o tome vam naravno ne bih pričao. Zaslužuje komplimente".

Nikolić nije želeo nijednom rečju da pomene promenu pozicije u prvenstvu, i činjenici da je sada njegov tim bliži prolasku kroz cilj od "večitog rivala".

"Vojvodina je previše ozbiljan protivnik da bi bilo ko, a pogotovo ja, smeo da dozvoli sebi da se bavi bilo čime drugim osim kupa. Ništa se neće promeniti u mom ponašanju u poslednjih 10-15 dana. Ovako kako smo došli do ove pozicije, a to je bio put skromnosti, posvećenosti svom poslu i bavljenjem svojim problemima, tako ćemo se i dalje ponašati", rekao je Nikolić i dodao:

"Atmosfera među igračima je dobra zahvaljujući nizu pobeda i seriji od 32 utakmice bez poraza, za šta su oni najzaslužniji. Atmosfera nas i jeste nosila tokom devet meseci i treba da doživi kulminaciju u poslednjih 15-ak dana. Ako budemo bilo šta promenili iz dodašanjeg ponašanja, bićemo u problemu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC