Kuća užasa u Šumadiji: Na tavanu mučili migrante

Autor:

Policija u porodičnoj kući u Aranđelovcu otkrila grupu migranta u teškom stanju. Uhapšeni D.V. i njegov zet S.A. Nesrećnim ljudima uzeli novac i pasoše.

1
A- A A+

Deset migranata, u teškom psiho-fizičkom stanju, pronađeno je u ponedeljak u Ulici Jovana Skrelića, u Aranđelovcu.

U organizovanoj policijskoj akciji, D.V. i njegov zet uhapšeni su 12. juna u poslepodnevnim časovima, zbog sumnje da su zajedno skrivali azilante na tavanu porodične kuće, pišu "Novosti".

Kako se sumnja, oni su nesrećnim ljudima oduzeli pasoše i novac, a zatim su ih danima izgladnjivali i mučili.

Osam pronađenih migranata ima državljanstvo Pakistana, dok su dvojica Avganistanci. Najstariji ima 21 godinu, a najmlađi 13.

Osumnjičeni su posle policijske akcije "maricom" odvedeni u stanicu u Aranđelovcu, gde im je određen pritvor do 30 dana.

Policija je iz dvorišta odvezla i šest automobila. Kako navodi izvor iz MUP, osumnjičenima su oduzeta tri "renoa", "fijat", kombi lažnih tablica, "audi" i "opel" stranih tablica.

Zbog tragova blata na "audiju" i "opelu", policija misli da su ovim vozilima prevoženi migranata.

"Pasoš i novac im je oduzeo osumnjičeni D.V., koji im je prevoz kroz Srbiju naplaćivao od 500 do 3.000 evra", navodi izvor iz MUP.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Aranđelovcu kažu da je deset migranata, nakon lekarskog pregleda i razgovora u aranđelovačkoj policiji, prebačeno u prihvatni Centar za migrante u Obrenovcu.

Jedan od radnika Hitne pomoći, koji je bio na terenu kad su migranti pronađeni, kaže da su nesrećni Avganistanci i Pakistanci zaista bili izmučeni i iscrpljeni.

"Dvojica su imala lakše povrede po leđima, kao da ih je neko udarao motkom", rekao je medicinski tehničar i dodao da je samo jedan od njih znao engleski i on je odmah rekao da su im oduzeli novac, pasoš i dva laptopa.

Tagovi:

Ostale vijesti