• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilson potpisao za Partizan, stiže trio sa Dorćola

Autor mondo.rs

KK Partizan pretrpeće velike promjene ovog ljeta. Pojačanja već stižu, a povratak "Mute" Nikolića usljediće kada bude izabran novi predsjednik.

Košarkaški klub Partizan u ovom trenutku nema predsjednika i trenera, ali se u Humskoj vrijedno radi na sastavljanju tima za sezonu 2017/18.

Australijski košarkaš Tomas "Tom" Vilson (20, 193), koji igra na poziciji beka, potpisao je ugovor sa crno-bijelima pišu "Večernje novosti", a sudeći prema izjavi predsjednika KK Dinamik, Velibora Jojića za "Alo", njemu će se uskoro pridružiti i trio košarkaša tog kluba.

Radi se o Andreji Stevanoviću, Strahinji Gavriloviću i Aleksandru Laziću.

Sve njih, sasvim izvjesno, treniraće Miroslav Nikolić, koji će se poslje 19 godina vratiti na klupu crno-bijelih sa kojima je 1997. bio šampion Jugoslavije.

Iako popularni "Muta" ima ugovor sa Dinamikom do 2020. godine, Jojić tvrdi da za njega neće tražiti obeštećenje, kao ni za trojicu mladih košarkaša, već…

"Nikolić može da ide u Partizan i to bez obeštećenja. Možemo Partizanu ponuditi neke naše igrače, od čijih će inostranih transfera kasnije procenat pripasti Dinamiku", rekao je Jojić.

Nikolić, koji bi poput selektora Aleksandra Đorđevića verovatno morao da napusti reprezentaciju Srbije zbog sukoba ECA i FIBA (Partizan se prijavio za Evrokup), potvrdio je u razgovoru za "Informer" da se razgovara o njegovom povratku među crno-bijele, ali da još ništa nije dogovoreno i da sve zavisi i od mišljenja legendi, i od toga ko će biti novi predsednik kluba.

"Tačno je da sam razgovarao sa ljudima iz Partizana, zvali su me. Profesionalac sam i želim da radim, spreman sam na izazov, ali ništa još nije definitivno dogovoreno. Mene zanima šta to imaju da kažu i legende kluba, poput Kićanovića, Obradovića i ostalih", rekao je 61-godišnji Kragujevčanin, koji se trenutno odmara u Crnoj Gori.

Istakao je da se zna njegov stil rada, da mu je plan afirmacija mladih igrača iz Partizanove škole i okruženja, ali i da bi od presudne važnosti bila mogućnost kluba da na duže vreme drži takav perspektivni tim na okupu…

"Trebalo bi sve da bude poznato kada se riješe unutrašnje stvari u Partizanu, kao što je izbor novog predsjednika", rekao je Nikolić.

Inače, jedan od kandidata za mesto predsjednika Partizana je i sam Jojić, prvi čovek Dinamika, koji je rekao da u ovom trenutku fuzija dva kluba nije realna, "jer je Partizan u dugovima od oko pet miliona evra".

Crno-bijele su, poslje treće sezone bez titule prvaka, napustili i predsjednik Nikola Peković i trener Aleksandar Džikić, a sasvim je izvjesno da će i takmičarski pogon pretrpeti značajne promene.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC