TUR D FRANS: Sudar o kojem se priča (FOTO, VIDEO)

Autor:

Britanac Mark Kavendiš morao da odustane na Tur d Fransu nakon sudara sa svijetskim šampionom, Slovakom Peterom Saganom. Kavendiš polomio desno rame. Sagan diskvalifikovan!

Uzbudljiv i dramatičan finiš četvrte etape ovogodišnjeg Tur d Fransa imao je svoju žrtvu.

Britanac Mark Kavendiš, koji je u karijeri pobijeđivao na 30 etapa najprestižnije biciklističke trke, morao je da odustane nakon što se sudario sa Saganom i pao, a potom je utvrđeno da je polomio desno rame.

Kavendiš je, naravno, bio razočaran ovakvim ishodom:

"Osjetio sam da imam dobru poziciju da pobijedim u ovoj etapi. Ali, ne samo da sam izgubio, nego sam morao da odustanem od trke oko koje sam gradio celu karijeru".
Tužno po njega, pretrpio je identičnu povredu kao na Turu 2014. godine.


Sve se dogodilo u dijeliću sekunde. Na 200 metara pred ciljem četvrte etape (u dužini od 207 kilometara), Kavendiš je, sa još nekolicinom biciklista, išao u sprint, kad ga je Sagan dodirnuo ramenom, pa se pri brzini od 60 kilometara na sat zakucao u ogradu oko staze.

U međuvremenu, sudije su odlučile da DISKVALIFIKUJU Sagana iz trke, što je velika odluka, jer je bilo izvjesno da će Slovak osvojiti zelenu majicu, šestu godinu zaredom!

POGLEDAJTE TRENUTAK INCIDENTA

Izvor: YouTube

Mišljenja o tome ko je kriv i da li je Sagan zaista ovo morao da uradi su, naravno, podjeljena.

Dok navijači Kavendiša i njegov tim smatraju da je ovde reč o "klasičnom nasilničkom potezu", dotle ima onih koji brane Sagana i navode da mu je Kavendiš "ušao u točak" i da je morao sebe nekako da zaštiti.

INCIDENT I IZ OVOG UGLA

Izvor: YouTube

Tagovi:

Ostale vijesti