• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi put bez Felpsa, Velja uzdanica Srbije

Autor mondo.rs

U Mađarskoj je u toku SP u vaterpolu, a počinje i smotra najboljih plivača sveta. Prvi put bez Majkla Felpsa. Učestvuju Velimir Stjepanović i još 14 srpskih plivača.

 Svjetsko prvenstvo u plivanju Izvor: MN PRESS

Velelepna "Dunav arena" u Budimpešti biće od nedelje domaćin plivačima iz 186 zemalja.

Svetsko prvenstvo u plivanju ulazi u novu eru nakon povlačenja Amerikanca Majkla Felpsa, po trofejima najboljeg svih vremena. 

Prvi put od 1998. godine šampionat sveta će se održati bez Felpsa, vlasnika 23 zlatne medalje sa olimpijskih igara i 26 titula šampiona sveta, kao i Rajana Lohtija, koji je pod zabranom u narednih deset meseci.

Srpsku delegaciju u Mađarskoj čini 15 takmičara, od kojih dobar rezultat, odnosno plasman u finale treba očekivati od Anje Crevar na 400 metara mešovito, Čabe Silađija na 50m prsno, a među osam najboljih bi mogao da se plasira i Velimir Stjepanović na 200 slobodno.

Anja Crevar
Izvor: MN PRESS


Mađarski ljubitelji plivanja očekuju dobar rezultat od Katinke Hošu, koja je na poslednjim Olimpijskim igrama osvojila tri zlatne medalje, a na FINA Svetskom prvenstvu takmičiće se u bazenu u kojem je 28-godišnja "Gvozdena dama", kako je zovu, provela mnogo vremena trenirajući za šest disciplina, u slobodnom, leđnom i leptir stilu.

Mađarica će pokušati da ostvari het-trik na svetskim prvenstvima u disciplinama 200 i 400 metara slobodnim stilom. U Budimpešti će se takmičiti i Keti Ledecki, kao i zvezda sprint disciplina, 23-godišnja Šveđanka Sara Sjostrom.

U konkurenciji muškaraca očekuje se zanimljiv duel između olimpijskog šampiona Adama Pitija i Južnoafrikanca Čada Le Klosa, koji će pokušati da poboljša utisak posle razočaranja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA "DUNAV ARENA" U BUDIMPEŠTI


MONDO TV PRILOG SA VELJOM

STJEPANOVIĆEM


TV Eurosport najavljuje prenose svih plivačkih takmičenja.  

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC