• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi Englezima: Dođite, nećemo vam ništa

Autor mondo.rs

Rusi otvaraju info centar u Londonu kako bi ubedili Engleze da dođu na Svetsko fudbalsko prvenstvo 2018. godine i uverili ih da su pretnje huligana neosnovane.

Mučne scene sa ulica Marseja, a potom i na tribinama, jezive tuče ruskih i engleskih huligana, nikoga nisu ostavile ravnodušnim leta 2016. godine tokom Evropskog prvenstva.

Horde Rusa napadalo je Engleze u talasima, koji su se jedva branili da ne budu pregaženi. Ruski huligani odlučili su da doputuju u Francusku i pokažu Englezima ko je "gazda". U više tuča povređeno je najmanje 100 Engleza.

Pred Svetsko prvenstvo naredne godine, čiji će domaćin biti Rusija, Englezi su u strahu od novih sukoba sa Rusima i to na njihovoj teritoriji.

Temperaturu je podigao dokumentarni film Bi-Bi-Sija (BBC) nazvan "Ruska huliganska vojska". U njemu su novinari engleskog javnog servisa pričali sa ruskim huliganima koji se pripremaju za dolazak navijača drugih zemalja, pogotovo Engleza.

"Zaletali smo se na Engleze jer smo svih ovih godina njih kopirali, na njih se ugledali, imali smo prema njima poštovanje. Krenuli smo na njih zarad našeg ponosa, časti u tuči", kaže u tom filmu jedan ruski huligan.

Oklevao je da odgovori na pitanje šta navijači Engleske da očekuju u Rusiji, dodajući da je 100% uveren da će "neko nešto pokušati na Svetskom prvenstvu u Rusiji". 

A na pitanje, kako se zaštiti od tuče, ovako je reagovao: 

"Hahahahhahahahahhaha... Pa, ako budete sa decom, onda ne treba da se plašite. Ali, ako ste u društvu prijatelja, okruženi drugarima, e onda treba da računate da ćete dobiti neki udarac".

Zbog ovog filma, ali i neprijatnih scena iz Marseja, u Engleskoj strahuju od odlaska na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Ima, naravno, i grupa koje se oštre za revanš Rusima.

Da bi nekako ubedili "obične" navijače iz Engleske da ipak dođu u Rusiju, Rusi su otvorili info centar u Londonu.

"Želimo da pokažemo Britancima da su im vrata Rusije otvorena. Mogu da dođu ovde i pitaju šta god žele. Zato smo ovde - da otklonimo svaku sumnju u vezi sa bezbednosnim pitanjima", kaže Aleksej Čerepanov iz turističke organizacije "Poseti Rusiju".

Jedna od bezbednosnih mera koje organizatori Mundijala planiraju jesu i specijalne identifikacione kartice koje će biti neophodne da bi se uopšte ušlo na stadion.

Naravno, nisu Englezi i Rusi jedini koji najavljuju obračune...

Svetsko prvenstvo u Rusiji biće održano od 14. juna do 15. jula u 11 gradova širom Rusije.

OVAKO JE BILO U MARSEJU

Rusi vs Englezi
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC