Srbi na ostrvu u agoniji: Samo nas ne evakuišu

Autor:

Grupa od oko 50 državljana Srbije nalazi se na ostrvu Sveti Martin koje je pogodio uragan Irma. Među njima su i bebe mlađe od pet meseci, a još čekaju evakuaciju.

0
A- A A+Radivoje Mitrović, jedan od Srba koji se nalaze na ostrvu, kaže za B92 da je uragan potpuno uništio ostrvo, nema struje i ponestaje zaliha vode.

“Vode imamo u paketima, ali je pitanje trenutka kada će ona ponestati, ništa se ne dešava, prodavnice se ne otvaraju...“, rekao je on.

Pogledajte posledice uragana Irma na tom ostrvu:

Izvor: youtube


Radivoje kaže i da se evakuišu “samo druge nacije“.

“Samo druge nacije se evakuišu, čak su i Makedonci pre dva ili tri dana evakuisali šestoro svojih državljana. Ovde ima beba mlađih od pet meseci. Zvali su iz holandske ambasade, tako da se nadam da se nešto dešava po tom pitanju“, rekao je on.


Dodao je da se pedesetak državljana Srbije nalaze se na holandskoj strani ostrva, gde je situacija mirna.

"Na drugoj strani, francuskoj, situacija je mnogo luđa i niko ne može na tu stranu da pređe", dodao je on za taj portal.


Uragan Irma pogodio je Karipska ostrva, a potom i SAD. U udaru jednog od najsnažnijih uragana ikada zabeležnih život je izgubilo više od 50 osoba.

Ostrvo Sveti Martin nalazi se u blizini Britanskih Devičanskih Ostrva i Portorika, podeljeno je na dva dela koja pripadaju Holandiji i Francuskoj.

Ostale vijesti