• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saletov skener: Mačvanovo "hoću" napravilo TIM!

Autor mondo.rs

Selektor Đorđević poimence analizirao svoje izabranike i otkrio koji momenat je bio presudan da sastav koji vodi postane Tim sa velikim "T".

Aleksandar Saša Đorđević iskreno je čestitao svojim izabranicima ubedljivu i veliku pobedu protiv Italije u četvrtfinalu Eurobasketa i pritom iskoristio razgovor sa novinarima da pojedinačno govori o nekolicini igrača koje vodi u Turskoj..

Trijumf nad "Azurima" i plasman u polufinale Evropskog prvenstva on je nazvao "ostvarenjem malog cilja", a zasluge za to preneo je na čitavu ekipu, koja je kontrolisala rezultat od početka do kraja meča protiv ekipe Etorea Mesine.

Uz ocenu da je video "moć" u očima svojih igrača, Đorđević je i odgovarao na pitanja o svojim igračima, pojedinačno.

O Bogdanu Bogdanoviću....

"On jako fokusiran na igru. Nije ga poremetilo to što nije pogodilo šuteve za tri poena i veliki šuteri imaju tu karakteristiku, da i dalje igraju. Imao je dobre izbore, dobre šuteve, možda je jedan šut požurio, u trećoj četvrtini, kada sam video da je i fizički malo pao, ali odigrao je izvanrednu utakmicu, preuzeo je ulogu i kada je trebalo da pomogne Miciću u organizaciji, dok je Jović imao probleme sa faulovima... Bogdan je imao solidan, zdrav pristup igri"

Novinari su ga pitali koliko je promenio igru u odnosu na prvu fazu, o čemu je Đorđević već pričao.

"Promenio je igru jer je posle našeg meča protiv Rusije imao odmah devet asistencija. Ekstremno je talentovan, trenira najviše, postaje samo zreliji i to me čini samo ponosnim i srećnim".

O Vladimiru Lučiću...

"On je jedan od igrača koji mogu da 'čitaju' igru veoma dobro. Nije opsednut poenima, iako ima i taj napadački arsenal. Talentovan je, odrastao je u pobedničkom timu i onda je tokom karijere uvek bio u ekipama koji su išli na pobede. Zna šta bi trebalo da radi, zna da je nekad manje zapravo više i veoma je dobar na turniru, kao i na pripremama što je bio. Došao je u najboljoj formi od svih. Možda je to i normalno jer je moj igrač u Bajernu i znao je šta da očekuje. Podigao je svoju igru na viši nivo. Srećan sam zbog njega jer je došao na svoje prvo veliko takmičenje i sa nama je ostvario ovaj cilj. I narednih godina biće u Bajernu i teraću ga da bude još bolji".

O Ognjenu Kuzmiću i Bobanu Marjanoviću...

"Oni su imali svoju ulogu u odnosu na pikenrol. Odigrali su sjajno. Kuzmić je odigrao sjajno, sećam se jedne blokade koju je već ponavljao na turniru. Marjanović je u prvom delu meča bio hirurški precizan, treba još hrabrije da koristi svoje telo kad dođu fizički igrači"

O Milanu Mačvanu...

"On jeste taj 'lepak' ove ekipe. Pre svega ljudski. To je dodao i 'obojio' ovaj tim. Ne znam da li ćete se setiti prijateljske utakmice protiv Grčke ili Crne Gore tokom priprema, kada nije hteo da odbije nastup, iako je bio bolestan. Tu je ova ekipa postala ekipa. Bilo je to u Pioniru i samo je rekao u jednom trenutku 'Sale ja ne mogu više', pa je seo i onda smo ga dva dana vraćali iz mrtvih... Zaista, ovi momci toliko pričaju među sobom i malo puta sam osetio toliku želju za informacijama. Velike pohvale sa moje strane"

O igračima sa klupe...

"Danas je i taj deo bio baš onako kako bi i trebalo da bude. I Gudurić je ušao sa klupe i odradio baš dobar posao. Bio je skoncentrisan. Kritike su urodile plodom", nasmejao se Đorđević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC