MInistar Tegeltija traži izvinjenje

Autor:

Ministar finansija Srpske Zoran Tegeltija izjavio je danas da, nakon izjašnjavanja šefa Misije MMF-a u BiH Franciska Parodija da je izvještaj Vlade RS o budžetskom deficitu validan, traži izvinjenje onih koji su tražili njegovu ostavku.

0
A- A A+


Tegeltija je rekao novinarima da Parodijeva izjava "ne znači satisfakciju za njega, već za 90 lica koja izrađuju konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Srpske".

On je podsjetio da je razlika u izvještajima o budžetskom deficitu Vlade Srpske i Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske više od 100 miliona KM.

"Naravno da deficita ima i mi smo deficit iskazali jasno i transparentno. Uvijek sam govorio da Srpska ne stvara obaveze iznad budžetom odobrenih sredstava, kao što to nije stvoreno ni u prošloj godini", naglasio je Tegeltija.

On je naveo da su svi dokumenti dostupni i javni, pa samim tim dostupni i reviziji i MMF-u.

"Ali, ono što sam nekoliko puta rekao, opet ponavljam, da je Glavna služba za reviziju, ne znam iz kojeg razloga, tendenciozno i nedobronamjerno predstavila finansijsko stanje u Srpskoj sa stanovišta iskazivanja visine deficita", istakao je Tegeltija.

Rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi rekao je da je MMF nakon analize izvještaja za 2016. godinu o izvršenju budžeta Republike Srpske, kao i revizorskog izvještaja, konstatovao da su podaci vlasti Srpske pouzdani.

Ostale vijesti