Festival "Uhvati film - BiH" u Banjaluci

Autor:

Filmski festival „Uhvati film – BiH“ održaće se u petak, 13. oktobra 2017. godine u Muzičkom paviljonu parka „Petar Kočić“ u Banjoj Luci.

0
A- A A+

park, petar kočić, odmor, klupe, staklenac, fontana Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Tokom jednodnevnog trajanja „Uhvati film“ festivala, u periodu od 12 do 22 časa, biće prikazano 17 filmova iz različitih krajeva svijeta sa životnim pričama koje mijenjaju perspektivu javnosti prema osobama sa invaliditetom.

Novina ovogodišnjeg Festivala jeste potpisan Sporazum o saradnji između HO „Partner“ iz Banja Luke i Kreativno-afirmativne organizacije Parnas iz Novog Sada. Udružili su se „Filmski festival o osobama sa invaliditetom“, koji se održava od 2011. godine u Banjaluci i Međunarodni filmski festival „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film“ koji se održava od 2003. g. u Novom Sadu, a od 2011. godine i u Rijeci.

Ova tri festivala postali su jedinstven festival pod nazivom UHVATI FILM. Od ove godine imaju i maskotu Kamerko. 

Pored projekcije domaćih i inostranih filmova, koji su osvajali nagrade i na međunarodnim filmskim festivalima, tu je i zanimljiv prateći program: izložba fotografija „Osobe sa kvalitetom“, te debata na istoimenu temu. Učesnici debate biće uspješne ličnosti iz oblasti sporta, politike, umjetnosti, novinarstva.

Svečano otvaranje Festivala je zakazano za 12 časova.

Tagovi:

Ostale vijesti