• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskršnji lava kolač prepun čokolade (RECEPT)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Za Uskrs poslužite lava kolač, ali na drugačiji način. Napravite ga u ljuski jajeta.

 recept za uskršnji lava kolač Izvor: Printscreen/YT/Scrumdiddlyumptious

Lava kolač je popularan u cijelom svijetu, jer ne samo da se pravi od čokolade, već i kada ga presječete čokolada curi.

Obično se služi sa sladoledom, a mi vam donosimo najbolji recept.

Napravite uskršnji lava kolač koji ćete služiti u ljuski jajeta, a toliko je ukusan da ćete da pojesti u jednom zalogaju.

Takođe, ako želite da uljepšate uskršnju trpezu možete da služite kolač u čokoladnom jajetu.

Sastojci:

- 10 bijelih jaja
- 1 ravna kašičica sode bikarbone

Za lava kolač:

- 100 g šećera
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 70 g putera
- 100 g čokolade
- 60 g brašna
- 1,5 kašika kakaoa
- nutela

Recept za uskršnji lava kolač:

Korak 1

Pripremite ljuske od jaja

Svako jaje probušite na dnu iglom i napravite mali otvor, toliko da može da stane slamčica. Zatim povucite (kao da želite da popijete), pa izvadite slamčicu i okrenite jaje naopačke kako bi iscurili bjelance i žumance.

Korak 2

Dezinfikujte i osušite ljuske jajeta

Ljuske jajeta stavite u posudu sa vodom koju ste posolili i u koju ste dodali sodu bikarbonu. Ostavite da odstoji pola sata. Ispraznite vodu iz ljuski, pa ih poređajte u kalup za mafine, tako da rupa bude okrenuta nagore. Osušite ih u rerni na 50°C.

Korak 3

Napravite tijesto

Pjenasto umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli, a onda dodajte čokoladu koju ste istopili sa puterom. Zatim dodajte prosijano brašno i kakao.

Korak 4

Napunite ljuske

Sipajte tijesto u špric za kolače ili u kesu za zamrzivač i isjecite vrh. Napunite ljuske jaja dobijenim tijestom. Prethodno u ljuske sipajte kap do dve ulja.

Korak 5

Pecite kolač

Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta. Isjecite vrh kolača (koji viri iz ljuske), pa štapićem za ražnjić napravite malo udubljenje u sredini. Napunite nutelom.

(MONDO/Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop