Umro bivši pevač Faith No More

Autor:

Proslavio je bend osamdesetih, a sada je izgubio bitku sa zavisnošću, saopštila je njegova porodica.

Čak Mozli, bivši pevač Faith No More, preminuo je u 58. godini života u svojoj kući. Njegova porodica je saopštila da je uzrok smrti "bolest zavisnosti".

"Nakon što je godinama bio trezan, Čarls Henri Mozli izgubio je život 9. novembra usled pošasti zavisnosti. Namerno objavljujemo da je tako preminuo, jer se nadamo da će to biti upozorenje ili poziv na 'buđenje' bilo kome ko se bori da ostane trezan," saopštila je supruga pevača Pip Logan.

Mozli je sa njom imao kćerke Eriku i Sofiju, a Loganova je dodala da porodica "prima finansijske donacije za troškove sahrane".

Bend Faith No More osnovan je 1979. u San Francisku, a Mozli se priključio 1983. godine. Pevač je na prva dva albuma, "We care a lot" i "Introduce yourself", ali je posle pet godina u bendu dobio "otkaz" zbog problematičnog ponašanja. Već se tada borio sa zavisnošću, a kap koja je prelila čašu bio je incident na promociji albuma, kada je zaspao pred svim zvanicama.

Zamenio ga je Majk Paton, a Mozli je nastavio da radi sa bendovima Bad Brains i Cement. Tokom pauze u muzičkoj karijeri, radio je kao kuvar kako bi izdržavao porodicu. Poslednje nastupe imao je prošle godine, kada je išao na akustičnu turneju po Americi.

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Ostale vijesti