Šokantno: Migrante prodaju na aukciji! VIDEO

Autor:

CNN je objavio snimak nastao na nepoznatoj lokaciji u Libiji na kojem se vrši prodaja dvojice muškaraca, migranata.

0
A- A A+

  Na snimku se čuje kako se muškarci nude za "800, 900,1.000, 1.100", a prodati su na kraju za 1.200 libijskih dinara (oko 800 dolara).

CNN navodi da je jedan od muškaraca iz Nigerije, a bio je "u ponudi" u grupi "velikih jakih momaka za rad na farmi", što je potvrdio i "aukcionar" koji je ostao iza kamere.

Nakon objavljivanja snimka CNN je pokušao da utvrdi njegovu autentičnost i novinari te televizije su bili svedoci brojnih aukcija.

"Treba li nekome neko za kopanje? Ovo je jak muškarac, on će da kopa", kaže "aukcionar".

POGLEDAJTE:

Izvor: youtube


Nakon toga kupci dižu ruke, početna cena je obično 500, 550, 600 libijskih dinara, a obično se prodaju za nekoliko minuta.


CNN navodi da svake godine desetine hiljada ljudi stiže do libijske granice, kao i da se radi o izbeglicama koje žele šansu u Evropi.

Mnogi od njih prodali su sve što su imali kako bi finansirali put preko Libije i prešli Mediteran, međutim, sve manje brodova dospeva na more, ostavljajući tako očajne ljude u rukama krijumčara.

"Tako krijumčari postaju vlasnici, a izbeglice robovi", piše CNN.

Snimak koji je napravio CNN predat je vlastima Libije koja je obećala da će sprovesti istragu, a neki zvaničnici te zemlje navode da znaju za organizovano krijumčarenje.

Tagovi:

Ostale vijesti