• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novica: Na Olimpiju kao da nam život zavisi

Autor mondo.rs

Partizan u meču 9. kola ABA lige (subota, 19.00) dočekuje ekipu koja mu je u prethodne tri sezone bila krajnje neugodan rival i kod kuće i u gostima.

 Novica Veličković Meč Partizan - Olimpija izuzetno važan Izvor: MN PRESS

Partizanu je prvih mjesec i po nove sezone prošlo u smjenjivanju ružnih i lijepih trenutaka. Miroslav Nikolić i njegovi izabranici nisu dozvolili da "potonu", ali nisu uspjeli ni da naprave kontinuitet dobrih igara i pobjeda.

Na neki način najgorču "pilulu" popili su u utorak, kada ih je Alba u dvorani "Aleksandar Nikolić" dobila sa 16 poena razlike.

Predsjednik kluba Ostoja Mijailović reagovao je vanrednom konferencijom za medije, na kojoj je pružio punu podršku šefu stručnog štaba, a nekoliko sati kasnije saopšteno je da je zbog nediscipline suspendovan Samardo Semjuels.

Kako će na sve to reagovati ostatak tima, saznaćemo u subotu od 20 časova, kada se u okviru 9. kola ABA lige budu sastali Partizan (skor 5-3) i Olimpija (3-5), sa kojom posljednjih godina redovno igra 1:1 u regionalnom takmičenju.

"Očekuje nas posljednji meč pred reprezentativnu pauzu i od njegovog ishoda mnogo zavisi u kakvom ćemo raspoloženju provesti naredne dvije sedmice", ukazao je Novica Veličković na važnost predstojećeg okršaja.

"Svi mi koji izađemo na teren, ne smijemo ni sekunde da zaboravimo čiji dres nosimo i za koliko vjernih navijača se borimo. Od mene kao najstarijeg, pa do Pecarskog koji je najmlađi, svi treba da znamo da ne postoji 'lako ćemo' i da za svaku loptu moramo da grizemo kao da nam od nje život zavisi. Ako pokažemo borbenost koja mora da bude zaštitni znak igrača Partizana, znamo da će i publika da nas nosi do pobjede", poručio je kapiten.

Partizan - Olimpija, najava utakmice ABA liga 2017
Izvor: Youtube/PartizanBC


Prethodna tri meča crno-bijelih i "zmajčeka" u Beogradu bila su krajnje dramatična i Partizan ih je rešavao u svoju korist tek u posljednjim minutima, pa i posljednjim sekundama.

Prošle sezone je "prelomio" Vanja Marinković trojkom (86:85 poslije produžetka), pretprošle Džamar Vilson (76:74), dok je januara 2015. bilo 81:74, ali poslije 70:71 u 39. minutu.

Miroslavu Nikoliću, koji je protiv Albe bio na meti dijela publike, svakako bi prijala jedna manje stresna utakmica, za šta je neophodno da njegovi izabranici odigraju mnogo čvršće i organizovanije u odbrani.

"Utakmica protiv Olimpije je veoma važna za nas, da se malo psihološki dignemo. Očekujem da 'zategnemo' odbranu i da budemo mnogo bolji".

Ulaznice se mogu kupiti u petak do 18 časova u "Ticketline Novi Beograd" i do 16 časova u prostorijama kluba na stadionu Partizana, a u subotu od 10 časova na blagajni dvorane "Aleksandar Nikolić".

Cijene su 300 (tribine), 500 (parter), 1.200 (bela loža), 1.500 (VIP loža) i 12.000 dinara (počasna mjesta pored terena).

PAROVI 9. KOLA:

petak

FMP - Mega 18.00

subota

Partizan - Olimpija 19.00
Cedevita - Mornar 21.00

nedelja

Igokea - Cibona 17.00
MZT - Budućnost 19.00

ponedeljak

Zadar - Crvena zvezda 18.00

TABELA: Budućnost 7-1, Zvezda 6-2, Cedevita 5-3, Partizan 5-3, FMP 4-4, Mornar 4-4, Mega 3-5, Igokea 3-5, Cibona 3-5, Olimpija 3-5, Zadar 3-5, MZT 2-6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC