• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazić razbudio Zvezdu, trojke dokusurile Zadar

Autor mondo.rs

Crveno-beli pobedili u Dalmaciji i zadržali korak zaostatka za Budućnošću. Loše prvo poluvreme Beograđana, furiozno otvaranje drugog i pad u finišu bez posledica.

Tri minuta energične igre na svojoj i precizne na protivničkoj polovini bili su dovoljni da Crvena zvezda mts ostavi za sobom slabo poluvreme u Zadru i da napravi uvod u svoju sedmu pobedu na Jadranu.

ZADAR - ZVEZDA 76:88 (23:19, 22:23, 9:29, 22:17)

Branilac titule primio je veliki poena u prvih 20 minuta u Dalmaciji i do pauze uglavnom bio u zaostatku (maksimalnih "minus 7" 26:19). Tim Dušana Alimpijevića pokazao je da još oseća posledice ubedljivih poraza od CSKA i Olimpijakosa, iako se posle pauze i vođstva domaćih 49:44 brzo trgao i stao na noge.

Kapiten gostiju Branko Lazić razmrdao je saigrače i uneo sigurnost na oba dela parketa. Posledica tog truda brzo se videla na semaforu.

Trojke Milka Bjelice i Tejlora Ročestija uvele su crveno-bele u dobar ritam, u kojem su crveno-beli stvorili furioznu seriju 20:2, zaokružene upravo Amerikančevim hicem sa daljine. Domaćin je ostajao bez odgovora i pogodaka (samo devet poena!) dok su crveno-beli nizali mirne napade i lake "egzekucije".

Zvezda je nastavila da dodaje gas, povela je u 33. minutu i velikih 75:54, ali je onda ponovo postala nesigurna. Zadrani su krenuli u poslednju ofanzivu i velikim greškama Matijasa Lesora stekli i iskoristili šansu da se primaknu na jednocifreni minus (70:78).

Ipak, Bjelica (20 p), pa Ročesti (14) odbili su svojim četvrtim trojkama taj napad domaćih i sprečili uzbudljiv finiš. Njih dvojica bili su i najefikasniji igrači Beograđana, među kojima su dvocifreni učinak imali Džejms Feldin (13) i Ognjen Dobrić (11) i Branko Lazić (10), koji su dali važne impulse u prvom i drugom delu.

Među Zadranima su najefikasniji bili Preston Nouls sa 17 i Džošua Bostik sa 14 poena.

Zvezda je tako ostvarila svoju sedmu pobedu i ostala na trijumf zaostatka za liderom iz Podgorice. Poteru za ekipom Aleksandra Džikića crveno-beli nastaviće posle pauze u ABA ligi, uvedene zbog novembarskih utakmica reprezentacija.

Uskoro opširnije...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC