• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve gore od goreg: I Teov "ortak" na operaciji!

Autor mondo.rs

Iz startne petorke Klipersa na raspolaganju treneru ostali su samo Grifin i Džordan.

Kada se prošlog leta povukao sa mesta predsednika košarkaških operacija Los Anđeles Klipersa i ponovo posvetio samo trenerskom poslu, Dok Rivers je sa svojim naslednikom u kancelariji, Lorensom Frenkom, odlučio da krene u rekonstrukciju.

Za vremešnog Krisa Pola, koji je vukao franšizu od 2011. godine, Klipersi su od Hjuston Roketsa dobili Patrika Beverlija, Sema Dekera, Lua Vilijamsa, pravo izbora u prvoj rundi drafta naredne godine i "nešto" keša.

To nisu bile sve izmene koje su Frenk i Rivers napravili, iz CSKA iz Moskve doveden je Miloš Teodosić, a iz Denver Nagetsa u trejdu u kojem su učestvovali i Atlanta Hoksi stigao je Danilo Galinari umesto Džamala Kraforda i Dajmonda Stouna i razmenu nekolicine pikova na draftovima 2018. i 2019. godine.



Bez plej-ofa?

Dok se Riversov trio sa evroligaškim iskustvom (i "Teo" i "Galo" i "Trinidad Džejms" igrali su najjače evropsko klupsko takmičenje) ne bude vratio na parket, pitanje je dokle će tonuti Klipersi i da li će posle toga plasman u plej-of biti moguć. U ovom trenutku, lošiji skor od Klipersa (5-11) na Zapadu imaju samo Kingsi (4-13) i Dalas Meveriksi (3-15), a prva ekipa iznad crte, Lejkersi, nalaze se na 8-10.

Uz podsećanje da su Klipersi nekim prethodnim trejdovima uskratili sebi pravo izbora na draftu 2017. i da su dvojicu "rukija", Džavuna Evansa i Sindarijusa Tornvela bukvalno kupili za novac od Filadelfije Seventisiksers i Oklahoma Siti Tandera, pripreme ekipe značile su ujedno i borbe za mesta u startnoj petorci.

Kada je sezona počela, na bekovskim pozicijama izdvojila su se trojica novajlija - Teodosić, Beverli i Galinari uz staru unutrašnju liniju koja pripada Ol-star igračima, Blejku Grifinu i Deandreu Džordanu.

Teodosić se teško povredio u drugoj utakmici sezone, Galinari u devetoj, a pred gostovanje Atlanta Hoksima naredne noći stigla je još jedna vest o izgleda teškoj povredi - startni bek Klipersa, Beverli, operisao je desno koleno danas i neizvesno je kada će se vratiti na parket.

Izvori mreže ESPN navode da je izvesno da će Beverli propustiti "značajan broj utakmica".

Beverli je preskočio pet utakmica u novembru i vratio se za meč koji su u ponedeljak Klipersi igrali u Njujorku i izgubili od Niksa 107:85, a kada je meč završen ispostavilo se da je bol koji je osećao u kolenu samo pogoršan i da je napravljena šteta koja je morala da bude sanirana hirurškim putem ove srede popodne po našem vremenu.

Kao saigrači iz Olimpijakosa, Teodosić i Beverli brzo su se "skapirali" kada su se sreli u Los Anđelesu i imali su nameru da pozitivnu energiju prenesu i na NBA parkete, ali ne samo da su doživeli teške povrede na startu prve zajedničke sezone u Americi već su se u tom smislu nadovezali jedan na drugoga - Beverli je na operaciju otišao nakon što je Teodosić počeo sa laganim treninzima.

Renovirani Klipers post-Polovu eru otvorili su serijom od četiri pobede, a od tada ekipa ima 11 poraza u 12 utakmica, odnosno devet uzastopnih!

Bez Teodosića, koji bi prema saznanjima Monda iz izvora bliskih kapitenu naše reprezentacije mogao da se vrati na parket u decembru, Galinarija i Beverlija ovaj tim posle Atlante otputovaće u Sakramento na meč sa Kingsima, pa ugostiti gradske rivale, L. A. Lejkerse i Jutu Džez.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC