Najveći šmeker 20. veka (FOTO, VIDEO)

Autor:

Klinac koji je napustio školu s 15 godina kako bi postao sportski novinar, a onda oženio "sve filmske lepotice" za kojima je svet uzdisao, otpevao je neku i od vaših omiljenih pesama. Na današnji dan bi bilo lepo da ih sve poslušate!

0
A- A A+

Na današnji dan, pre 102 godine, rođen je legendarni američki pevač i glumac. I sportski novinar s početka teksta...

Otpevao je neke od najpoznatijih pesama 20. veka, veka u kojem je važio za jednu od najkotroverznijih, ali i najpoželjnijih, da ne kažemo seksepilnijih ličnosti.

Ne znate i dalje o kome pričamo? Ako spomenemo tračeve da je sarađivao s mafijom i bio ortak Džona Kenedija?

Frenk Sinatra!

Rođen je 12. decembra 1915. u Nju Džersiju u radničkoj porodici. Imao je 15 godina kada je napustio školu jer je želeo da bude sportski novinar, pa je upisao večernju školu novinarstva gde je učio engleski jezik, daktilografiju i hvatanje beleški. Nakon toga je dobio toliko željeni posao sportskog novinara.

Kasnije je počeo da se bаvi muzikom, prvo u mаloj grupi, а zаtim sаmostаlno. Nizao je uspehe, a i dalje se pamti koncert koji je održao pred 175.000 ljudi u Rio de Ženeiru 1980. godine. Autor je stotinak albuma (Kolumbija rekords je 1946. objavljivala jednu Sinatrinu ploču mesečno) i igrao je u 58 filmova. Osvojio je Oskara za ulogu u filmu "Odavde do večnosti".

Ženio se četiri puta - prvo klinačkom ljubavlju iz komšiluka Nensi Barbato, koja mu je rodila troje dece. Posle je oženio Avu Gardner, Loren Bekol i Miu Ferou, koja je nedavno otkrila da je sin Ronan kojeg je dobila u braku s Vudijem Alenom zapravo Sinatrino dete.

Tokom karijere bio je optužen da sarađuje sa mafijaškim šefom Lakijem Lučijanom, a zatim je čuveni Odbor za protivameričke aktivnosti optužio da sarađuje sa mafijom i komunistima. Šta god bila istina, Sinatra je danas sinonim za dobru muziku.

Na današnji dan, uživajte u njoj!

Izvor: YouTube

I've got you under my skin

Izvor: YouTube

Witchcraft

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

The way you look tonight

Izvor: YouTube

Praznična...

Izvor: YouTube

Za kraj ONA pesma

Izvor: YouTube

Tagovi:

Ostale vijesti