• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ma ovo će biti 0:1... kakva zabluda!

Autor mondo.rs

Sevilja - Levante 0:0. Bilbao - Sosijedad 0:0. Atletiko - Alaves 1:0. Đirona - Hetafe 1:0. Selta - Viljareal 0:1. Kad je Moreno postigao gol za 0:1 razmišljali smo o nekom naslovu koji bi istakao neefikasnost, ali...

Kada je Đerar Moreno na asistenciju Lea Baptistaa doveo Espanjol u vođstvo od 0:1 na Kanarskim Ostrvima, razmišljali smo da istaknemo manjak golova i rezultat 0:1 u prvi plan kada je izveštaj sa španskih terena u pitanju.

Kakva zabluda!

Golman "španaca", Pau Lopez i pre njega "greda", najzaslužniji su što sastav Kikea Sančeza Floresa nije doživeo "liverpulski" poraz u meču sa "fenjerašem" Primere, Las Palmasom.

Lopez je u 95. minutu odbranio penal Džonatanu Vijeri za potpuni preokret i to nakon što je Loik Remi četiri minuta pre toga uzdrmao prečku za retko viđen preokret. Ostalo je:

Las Palmas - Espanjol 2:2 (0:2) u danu u kom nije odigrana utakmica Leganes - Real Madrid zbog obaveza "kraljevića" na FIFA svetskom prvenstvu klubova.

Ali, i danu u kom su oba prethodna meča La Lige završena minimalnim pobedama:

Đirona - Hetafe 1:0 (1:0)
Selta - Viljareal 0:1 (0:1)

S obzirom na to da je 16. kolo otvoreno remijem Sevilje i Levantea bez golova u petak uveče, a da je u subotu Atletiko pobedio Alaves 1:0 nakon što su i Bilbao i Sosijedad odigrali "Derbi Baskije" bez pogodaka, ovo je moglo da bude istorijski neefikasno kolo u Španiji.

Da to tako ne bude potrudili su se fudbaleri Las Palmasa i to tek od 80. minuta utakmice, kada je zahvaljujući drugom golu Morena (41. minut), posle minijature 34-godišnjeg majstora, Serhija Garsije, rezultat na semaforu iznosio 0:2.

Proletos, kada su igrali u Barseloni, rezultat između u meču ova dva tima bio je 4:3.

Remi je u 80. minutu najavio juriš golom na asistenciju Ernana Toleda, a samo devet minut kasnije Džonatan Kaljeri šokirao je plavo-bele pogotkom za 2:2. Osetili su momci koje će privremeno kao trener voditi Pakito Ortiz da je gost grogiran i da očajnički čeka kraj, ali…

Iako je Remi u 91. minutu bi najviši u skoku i verovatno pomislio da će biti heroj dana na Kanarima, njegov udarac završio je na prečki, posle čega domaćin nije mogao da poželi više od onoga što je u svom šesnaestercu uradio Hoze Manuel Hurado.

Njegov nepotrebno oštar start arbitar Martinez Sančez okarakterisao je kao povod za najstrožu kaznu koja to, Lopezovom zaslugom, nije bila - golman Espanjola pročitao je kako će 26-godišnji vezista, Vijera, izvesti možda i najvažniji penal u karijeri i odbranio bod od "tri osvojena" za Espanjol.

Ovaj tim imao je jednu pobedu u Primeri u poslednjih pet kola, a ovaj remi mogao bi da se upiše bez razmišljanja u kolonu "porazi" ako pitate Kikea Floresa.

Rezultati:

petak

Sevilja - Levante 0:0

subota

Atletik Bilbao - Sosijedad 0:0

Eibar - Valensija 2:1 (0:0)
/Inui 49, Džordan 87 - Mina 57/

Atletiko Madrid - Alaves 1:0 (0:0)
/Tores 74/

nedelja

Đirona - Hetafe 0:1 (0:1)
/Stuani 5/

Leganes - Real Madrid (odloženo)

Selta - Viljareal 0:1 (0:1)
/Fornals 34/

Las Palmas - Espanjol 2:2 (0:1)
/Remi 80, Kaljeri 89 - Moreno 19, 41/

Barselona - Deportivo 20.45

ponedeljak

Malaga - Betis 21.00

Tabela: Barselona (-1) 39, Atletiko 36, Valensija 34, Real (-1) 31, Sevilja 29, Viljareal 24, Đirona 23, Eibar 21, Hetafe 20, Sosijedad 20, Leganes (-1) 20, Selta 18, Bilbao 18, Betis (-1) 18, Levante 17, Espanjol 17, Deportivo (-1) 15, Alaves 12, Malaga (-1) 11, Las Palmas 11.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC