EU osudila ubistvo, albanski političari ćute!

EU snažno osuđuje ubistvo Olivera Ivanovića koje se dogodilo jutros i poziva institucije na Kosovu i Metohiji da učine sve napore da se pronađu počinioci, rečeno je u EULEX-u u Prištini. Pozivaju se sve strane na uzdržanost.

0
A- A A+

"Izjavljujemo iskreno saučešće porodici Olivera Ivanovića. Pozivamo relevantne institucije vladavine prava na Kosovu da ulože sve napore kako kako bi se počinioci ovog zločina što pre pronašli i izveli pred lice pravde", rekla je za Tanjug portparolka EULEX-a Dragana Solomon.

Ona je dodala da će Eulex pružiti svu potrebnu podršku "vlastima u okviru svog mandata".

"Apelujemo na zajednicu da sarađuje sa vlastima i da održi mir i odgovornost u ovim teškim trenutcima", zaključila je ona.

ATENTAT: Ubijen Oliver Ivanović!

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić zakazao je za danas u podne hitan sastanak sa predstavnicima KFOR-a, EULEKS-a i kosovske policije, rečeno je Tanjugu u kabinetu gradonačelnika.

Potresno: Oglasila se supruga Olivera Ivanovića

Tema sastanka je bezbednosna situacija u Kosovskoj Mitrovici nakon ubistva lidera građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.I šef Unmika Zahir Tanin šokiran je zbog ubistvaOlivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative Sloboda Demokratija Pravda i snažno osuđuje taj čin, saopštio je UNMIK.

"Tanin veruje da će istražne vlasti raditi brzo i efikasno i uverava da su sve međunarodne agencije na terenu spremne da podrže vlasti kako bi pomogle u hvatanju onih koji su odgovorni za ovaj zločin," navodi se na Twitteru misije UN na Kosovu.

UBISTVO IVANOVIĆA: Policija našla dokaze!?

Tanin izrazava najdublje saučešće porodici i prijateljima Ivanovića.

KOSOVSKA VLADA OSUDILA UBISTVO

Svi prištinski mediji preneli su da je u Kosovskoj Mitrovici jutros ubijen Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda na Kosovu, kao i saopštenje kosovske vlade koja je osudila ovaj događaj i ocenila da je njime "osporena vladavina prava".

RAMA: ŽALIM ZBOG UBISTVA

Premijer Albanije Edi Rama izrazio je duboko žaljenje zbog ubistva srpskog političara sa Kosova i Metohije Olivera Ivanovića.

Ovo je čin koji promoviše mržnju i tenzije. Ne smeju se prekinuti napori za mirnim dijalogom, napisao je Rama na svom Facebook nalogu.


POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE IZ KOSOVSKE MITROVICE:

Vlada u Prištini je istakla u saopštenju da ubistvo Ivanovića "osporava vladavinu prava i svaki pokušaj uspostavljanja reda na čitavoj teritoriji Kosova".

"Nasilje je neprihvatljivo bez obzira od koga dolazi i kome je usmeren", navodi se u saopštenju kosovske vlade.

Oliver Ivanović ubijen je jutros u Kosovskoj Mitrovici.

Ostale vijesti