Mala Sofija operisana, ljekari optimisti

Autor:

Desetomjesečnoj Sofiji Radovanović iz Trebinja danas je uspješno na klinici u Lozani obavljena operacija na desnom oku i djevojčica se dobro osjeća, potvrdila je Srni Sofijina tetka Nataša Radovanović.

0
A- A A+


Prema njenim riječima, ljekari su zadovoljni i ocjenjuju da je operacija tumora na desnom oku urađena na vrijeme, te da će Sofiji biti sačuvano i oko i vid.

"Ljekari su jutros tokom pregleda našli tri čvorića na oku, nakon čega su odmah otklonili jedan, a ostala dva su `zamrznuli`", kaže Radovanovićeva i dodaje da za sada neće biti potrebne hemoterapije, već će liječenje biti nastavljeno postupkom "zamrzavanja", kako bi se čvorići smanjili ili u potpunosti uništili.

Ona navodi da je Sofija dobro podnijela operaciju, a da će liječenje na istoj klinici u Lozani u Švajcarskoj biti nastavljeno 19. februara.

"Hvala svim dragim ljudima što su uz nas u ovako teškim momentima. Mi se nadamo da će sve biti dobro i da će naša Sofija dobiti ovu bitku", navela je Radovanovićeva.

Sofija je ranije imala intervenciju na lijevom oku, ali je uprkos tome u potpunosti ostala bez vida na tom oku.

Proteklih dana u Trebinju je organizovan veliki broj humanitarnih akcija čiji su organizatori bili lokalni preduzetnici, ugostitelji, frizeri, brojni građani, škole...

Za početak Sofijinog liječenja na klinici u Lozani Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske i Fond solidarnosti uplatili su u ukupnom iznosu 60.000 švajcarskih franaka.

Akcija prikupljanja sredstava se i dalje nastavlja.

Svi ljudi dobre volje novac mogu uplatiti i na račun br: 567-4415000-118321 Sberbanka, Radovanović Vukica. 

Ostale vijesti