Laktaši dobijaju kružni tok

Autor:

Vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Nenad Nešić rekao je da će ovo javno preduzeće podržati izgradnju kružne raskrsnice u Laktašima.

0
A- A A+
laktaši Foto: MONDO/Dušan Volaš

Ovim kružnim tokom bi trebalo da se riješi problem saobraćajnih gužvi u ovoj opštini i na magistralnom putu Banjaluka-Laktaši-Gradiška.

Nešić je tokom sastanka sa načelnikom opštine Laktaši Rankom Karapetrovićem i zamjenikom načelnika Miroslavom Kodžomanom, naveo da je cilj "Puteva" da se poveća kvalitet saobraćaja i bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.

"Karapetrović i Kodžoman su naglasili da je problem velikih saobraćajnih gužvi u ovoj opštini posebno izražen nakon otvaranja dijela autoputa Banjaluka-Prnjavor i povećane frekvencije saobraćaja", saopšteno je iz "Puteva".

S ciljem rješavanja ovog problema, opština Laktaši je pokrenula izradu projektne dokumentacije za izgradnju kružne raskrsnice i treće trake na magistralnom putu Banjaluka-Laktaši–Gradiška, koji je u završnoj fazi, nakon čega će se pristupiti rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.

Ostale vijesti