Punjeni ražnjići sa pireom od celera

Autor:

Ako vam treba nešto drugačije, evo prijedloga za sjajan ručak.

0
A- A A+
- Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba -

Donosimo vam recept našeg poznatog kuvara Predraga Tošića kao prijedlog za ručak.

Potrebno vam je:

- Svinjski kare kg 0,400

- Celer korjen kg 0,200

- Krompir kg 0,100

- Peršun list kg 0,020

- Maslac kg 0,050

- Maslinovo ulje lit 0,030

- Pršut kg 0,150

- Edamer sir kg 0,200

- Začini 

• Kare očistiti od opni, isjeći na male šnicle debljine od 1 cm i dobro rastucati

• Topivi sir isjeći na štapiće debljine 0,5 cm i dužine 4 cm

• Na svaku rastucanu šniclu staviti po jedan štapić sira, zatim šniclu umotati kao sarmu ( da krajevi budu zatvoreni, da sir ne iscuri )

• Tanke lespirice pršuta omotati oko svakog punjenog ražnjića

• Ražnjić pržimo na plitkoj masnoći na taj način da uvijek prvo stavljamo na tavu onaj dio šnicle na kojoj je sastav mesa – pršuta. Na taj način meso će se tu zapeći i neće se razdvojiti

• Krompir i celer ogulimo, isjeckamo na manje komade i kuvamo u začinjenoj vodi

• Kuhani celer i krompir izgnječimo, dodamo maslac i po potrebi još malo začinimo

• Uz pire serviramo punjene ražnjiće, 3-4 komada po osobi, dekorišemo po želji

Savjet : umjesto pršuta možemo koristiti i dimljenu slaninu. Meso ne treba soliti jer će so poprimiti od pršuta i slanine

Još recepata pogledajte u MONDO KUHINJI!