TV magazin i roboti od kockica

Autor:

Još jedno izdanje TV magazina možete pratiti u subotu 10. marta na programu Radio Televizije Republike Srpske sa početkom u 14.30 časova. Sa magazinskom ekipom krenite koracima budućnosti i noviteta iz oblasti nauke i tehnologije.

0
A- A A+
TV magazin Foto: Promo/m:tel

Ukoliko ste osoba koja ne voli touchscreen uređaje i lagodnije vam je raditi sa tastaturom onda naučnici imaju pravu stvar za vas - uređaj koji će vašu šaku pretvoriti u pravu tastaturu i olakšati vam kucanje. TAP je neobični uređaj koji podsjeća na bokser ili prstenje koje možete staviti na svih pet prstiju i vašu šaku će pretvoriti u tastaturu ili miša i kao stvoren je za sve koji ne vole touchscreen. Ova neobična tastatura se putem bluetootha povezuje na bilo koji mobilni uređaj, od pametnog sata preko tableta pa sve do VR urađaja. U sebi sadrži niz senzora koji snimaju svaki pokret koji napravite prstima i pretvara ih u izvor tekstualnog sadržaja tako što im dodjeljuje set znakova određenim kombinacijama dodira. Sa ovim uređajem dobijate i aplikaciju pomoću koje ćete naučiti kako da koristite TAP, a baterija mu traje oko osam sati u komadu.

Slaganje kockica u modernom svijetu doživjelo je potpuno drugi nivo. Kompanija Sony napravila je edukativni set od koga je moguće sastaviti pravog robota. Ako tražite savršen poklon za vaše mališane, onda ovo morate uzeti u obzir. KOOV je robotički set napravljen od plastičnih kockica namijenjen mladim inovatorima pomoću koga će moći pokazati svoju kreativnost. Glavna funkcija ovog seta je da djeca sama istražuju svijet robotike pomoću kockica i vide koje su im mogućnosti, šta sve mogu da sagrade i osmisle. Šta mogu dizajnirati u stvarnom životu, a nakon toga na svojim računarima mogu istraživati kodiranje i kako pomoću toga mogu oživjeti svoje kreacije od kockica

Još mnogo interesantnih tema krije se u polučasovnoj emisiji TV magazin, a voditeljka Vanja Partalo biće vaš domaćin i ovog puta. Pored premijernog prikazivanja, reprizu možete pogledati u subotu u 1.10 i utorak u 12.30 časova, kao i posjetom YouTube kanalu – m:tel BiH.

Tagovi: