U Dubici vanredno zbog poplava

Autor:

Zbog porasta vodotoka rijeka i rječica u Kozarskoj Dubici večeras su proglašene vanredne mjere zaštite od poplava, potvrdio je šef Odsjeka Civilne zaštite Đuro Trubarac.

0
A- A A+

Trubarac je naglasio da Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica zasjeda svakih sat vremena i da su nadležne dežurne ekipe u pripravnosti, te da nema mjesta panici.

"Pod kontorlom je situacija u gradu. Pripremne mjere su izvršene još u ranijim časovima u slučaju nadolaska veće količine vode. Za sada imamo ugroženu putnu komunikaciju prema Kostajnici u mjestu Špilja, gdje trenutno pripadnici Policijske stanice regulišu saobraćaj i u dijelu naseljenog mjesta Babinac i, najvjerovatnije, će ta komunikacija biti zatvorena", precizirao je Trubarac.

On kaže da je u mjestu Božići na regionalnom putu prema Moštanici prekinuta saobraćajna komunikacija zbog mosta koji je dijelom urušen.

Trubarac je naglasio da su uspostavljena cjelovečernja dežurstva nadležnih službi.

"Objektivno što se tiče grada nema mjesta panici, sve preventivne mjere su preduzete. Što se tiče ostalog područja, nebranjenog dijela koji je ugrožen od vode, tu se sprovode pojačane mjere, prvenstveno s ciljem da se stanovništvo na vrijeme upozori na eventualnu evakuaciju", rekao je Trubarac.

Ostale vijesti