• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musa: Uvrede me čine jačim

Autor mondo.rs

Reprezentativac BiH o sjajnoj sezoni, plej-ofu protiv Budućnosti i uvredama sa tribina.

 Džanan Musa- Uvrede me čine jačim Izvor: MN PRESS

Džanan Musa ove sezone bio je jedan od najboljih igrača Cedevite, koja je igrala Evrokup i stigla do polufinala ABA lige u kojem je poražena od podgoričke Budućnosti.

Nakon sjajnih partija Musa se okitio titulom najboljeg mladog igrača Evrokupa i ABA lige, te je izabran u idealni tim lige.

“Nagrade za ono što radiš uvijek su podstrek više. Pogotovo kada se radi o kolektivnom sportu. TO je samo motiv više. Individualno, zadovoljan sam sezonom na izmaku“, rekao je Musa u intervjuu za „Dnevni avaz“.

Cedevita ni sljedeće sezone neće igrati Evroligu, poslije poraza od Budućnosti.

"Naravno da nisam zadovoljan. Svi smo htjeli iskorak, ali se nažalost nije desio. Ostaje razočarenje zbog prilike koju smo imali. To je sport i jednostavno takve stvari se dese. Treba izvući pouku“, rekao je Musa.

On smatra da je polufinalna serija izgubljena u prvoj utakmici.

„Loše posljednje minute prve utakmice pokazale su se presudnim. Tu smo mogli napraviti brejk i u Zagrebu dati sve od sebe da završimo seriju u dva meča“.

Tokom sezone suočavao se sa brojnim uvredama sa tribina. Pogrdnog skandiranja bilo je i protiv Budućnosti.

 "To je pozitivna stvar, jer sam postao mentalno jači i naučio sam se nositi s tim. U Podgorici se to desilo nakon što sam zasmetao igraču Budućnosti Gibsonu uz liniju dok sam bio na klupi. Svim sam sredstvima htio pomoći timu, ali čestitam Budućnosti. Zasluženo su u finalu“, istakao je reprezentativac BiH.

Musa će biti na NBA draftu, međutim, ne želi davati prognoze o tome da li bismo ga sljedeće sezone mogli gledati u NBA ligi.

"O šansama ne bih govorio, jer ću ih znati u kasnijoj fazi. Slijedi period u kojem je potrebno donijeti odgovarajuće odluke pa tek kad se to desi razmišljati o ostalim stvarima. Pokušavam biti pribran i na zemlji. Sad sam fokusiran na trening. Samo se radom dolazi do rezultata“.

Njega i ostale košarkaške „zmajeve“ krajem juna očekuju posljednji mečevi u Grupi E protiv Francuske i Belgije. Ima li BiH šanse za drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

„Blizu smo ali glavama moramo biti daleko. Jak otpor i dobre partije mogu nam mnogo značiti, jer bismo prenijeli bodove u slučaju prolaska u narednu rundu, u što ja čvrsto vjerujem“, zaključio je Musa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC