Pentagon tvrdi: Nema oborenih raketa?!

Autor:

Neko masno laže! Pentagon je saopštio danas da nijedna raketa, od 105, koliko su lansirale SAD, Francuska i Velika Britanija nije oborena iznad Sirije, demantujući navode sirijske i ruske vlade da je oboreno čak 71 od 103.

0
A- A A+

Direktor Generalštaba združenih oružanih snaga SAD, general potpukovnik Kenet Mekenzi rekao je da sirijska protivvazdušna odbrana nije delovala ni po raketama ni po avionima koji su bili uključeni u sinoćnji napad, prenosi AP.

Rusija je ranije saopštila da je sirijska PVO, koja ima stare sovjetske sisteme, oborila 71 od 103 rakete iznad Sirije. Ruska vojska tvrdi da je oboreno svih 12 raketa koje su gađale sirijsku vazdušnu bazu u Dumairu, istočno od Damaska.

Od 100 krstarećih raketa, oborena 71! (FOTO,VIDEO)

Protiv raketnog napada koji su SAD, Britanija i Francuska protekle noći izvele na Siriju, sirijske snage upotrebile su sisteme vazdušne odbrane proizvedene u Sovjetskom Savezu "S-125", "S-200", "buk" i "kvadrat", saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Izvor: Youtube/Riot Watch

"Ovi sistemi vazdušne odbrane proizvedeni su u SSSR-u pre više od 30 godina", navodi se u saopštenju, prenosi Tass. Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska noćas su izvele vazdušne udare na Siriju, u kojima je pogođena i vazdušna baza zapadno od Damaska, u blizini granice sa Libanom.

Pentagon je saopštio da je značajno "osakaćena" sposobnost Sirije da koristi hemijsko oružje u budućnosti, a da ne postoje indicije da je ruska protivvazdušna odbrana delovala tokom sinoćnjeg napada na Siriju.

Ostale vijesti