Više od 400 Banjalučana vozi ''BL bajk''

Autor:

Više od 400 Banjalučana registrovalo se u protekle dvije sedmice za korištenje "BL bajka", prvog gradskog sistema za iznajmljivanje bicikala, saopšteno je iz Gradske uprave.

Više od 400 Banjalučana vozi ''BL bajk'' Foto: MONDO/Željko Svitlica

U gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve navode da je broj korisnika servisa za dvije sedmice njegovog rada daleko veći od očekivanog.

"S obzirom na to da nam predstoji period ljepšeg i toplijeg vremena, očekujemo da se broj registrovanih korisnika poveća, a vizija Gradske uprave jeste da u narednom periodu svako naselje ima svoj terminal za iznajmljivanje bicikala", rekao je šef tog odsjeka Slavko Davidović.

On je dodao da uvođenje ovog servisa, osim poboljšanja turističke ponude, za cilj ima i popularizaciju smanjenja upotrebe automobila u svakodnevnom prevozu, te podsticanje Banjalučane na zdrav način života.

"BL-Bike" - šta kažu Banjalučani (VIDEO ANKETA)


Sistem "BL bajk" počeo je sa radom 30. marta ove godine, a građani trenutno na raspolaganju imaju 30 bicikala na četiri lokacije - Ulica kralja Petra Prvog Karađorđevića, vodeni park Akvana, Park Mladen Stojanović i Ulica Majke Jugovića, kod Studentskog centra "Nikola Tesla".

Zainteresovani za korištenje ovog sistema mogu se registrovati putem interneta stranice grada www.nextbike.ba/sr/banjaluka/ u rubrici "Naše natraženije usluge", mobilnom aplikacijom, te direktno na terminalu ili dolaskom u prostorije Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Dolaskom na terminal i provjerom identifikacije, sistem automatski otključava bicikl.

Po završetku vožnje, korisnik vraća bicikl na jedan od terminala, a sistem automatski vrši obradu i naplatu u zavisnosti od vremena korištenja bicikla.

Izvor: Mondo/Youtube

Ostale vijesti