• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žiru i Morata rastužili Tadića

Autor mondo.rs

Čelsi je pobedom nad Sautemptonom na "Vembliju" postao drugi finalista FA kupa!

Čelsi i Mančester junajted 2007. su odigrali prvo finale FA kupa na novom stadionu "Vembli", a na istom mestu opet će se naći 19. maja!

"Plavci" će tada pokušati da osmi put osvoje prestižni trofej, a "crveni đavoli" da 13. trijumfom izjednače rekord, koji se od prošle godine nalazi u vlasništvu Arsenala.

U drugom polufinalu, u nedelju popodne: Čelsi - Sautempton 2:0 (0:0)!

Golove za tim Antonija Kontea postigli su Olivije Žiru u 46. i Alvaro Morata u 82. minutu, samo što je ušao sa klupe za rezerve.

Dušan Tadić takođe je bio rezerva u timu "svetaca", a menadžer Mark Hjuz uveo ga je pola sata pre kraja, u želji da "pojuri" izjednačenje, do koga je Sautempton mogao da stigne. Međutim, Čelsi se uspešno odbranio i onda preko Morate, udarcem glavom na centaršut Aspilikuete, rešio pitanje pobednika.

Čelsi je u prvih 45 minuta imao jalovu inicijativu, materijalizovanu kroz devet udaraca, od kojih nijedan nije išao u okvir gola. Najbliži pogotku bili su kada je Vilijan sa petnaestak metara pogodio prečku iz jedne polukontre.

Zasluženo vođstvo stekli su samo što je počelo drugo poluvreme, kada je Sesk Fabregas pred šesnaestercem pronašao Edena Azara, a ovaj odmah prosledio loptu Žiruu, koji je na malom prostoru "pobacao" na travu trojicu čuvara i golmana Mekartija i onda pogodio nebranjenu mrežu.

Ako u Premijer ligi ne uspe da napravi podvig i domogne se četvrtog mesta, za Čelsi će finale FA kupa biti prilika da sezonu učini koliko-toliko uspešnom.

Sautemptonu, na drugoj strani, ostaje da u poslednja četiri kola pokuša beg iz zone ispadanja, u kojoj se trenutno nalazi, sa tri boda manje od Svonsija na 17. poziciji.

Posle današnjeg poraza izvesno je da se Tadićevom timu neće ponoviti Viganov scenario iz 2013, kada su "latiksi" završili sezonu trijumfom u FA kupu (1:0 u finalu protiv Mančester sitija) i ispadanjem iz Premijer lige, pa su te jeseni igrali Ligu Evrope kao članovi Čempionšipa.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC