• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

109 poena i dvokorak Zvezde za polufinale

Autor mondo.rs

Posle Beograda, crveno-beli rutinski pobedili Vršac i u "Milenijumu" i prvi ušli u sledeću rundu plej-ofa. Rivala bi mogli da dobiju u četvrtak, ako Partizan bude zakazao derbije.

 109 poena i dvokorak Zvezde za polufinale Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

U dva koraka do polufinala.

Crvena zvezda mts bez poteškoća je pobedila četvrtfinalnog rivala i iskoristila uvodne utakmice u plej-ofu da uhvati ritam za ono što sledi. A, mogao bi da sledi "večiti derbi", pod uslovom da Partizan u četvrtak i u drugoj utakmici pobedi Megu.

Zvezda je četvrtfinalni zadatak rešila očekivano brzo.

Vršac - Zvezda 82:109 (19:33, 21:28, 21:26, 21:22)

Na čelu sa centrom Alenom Omićem (21 poen, 8 skokova), kome večeras u reketu nije bilo adekvatnog rivala i Ognjenom Dobrićem (14 poena), koji je bio Zvezdin "motor" u drugom poluvremenu, Beograđani su bez velikih problema izborili još jednu pobedu protiv Vrščana.

Razlika je već u četvrtom minutu bila dvocifrena, a Zvezda je ponovo dobro šuterski ušla u meč i trojkom Pere Antića u finišu uvodnog kvartala vodila 19 poena. I uz kratke nalete domaćina, predvođenog Stefanom Đorđevićem i Stefanom Momirovom, prednost crveno-belih ipak je rasla kroz ceo meč, dostizala i "plus 30", a asistencije Filipa Čovića i zakucavanja Nikole Jovanovića "probila" su u finišu granicu od sto poena.

Dvocifren napadački učinak među gostima ostvarili su i Tejlor Ročesti sa 14 poena, Branko Lazić sa 12 i Stefan Janković sa 10, dok je Đorđević bio najbolji u Vršcu sa 15 poena, a pratili su ga Momirov i Miroslav Pašajlić sa po 14. Bivši centar Mege Milenko Veljković završio je meč sa 12 poena.

Iako je meč odavno bio rešen, Zvezda je ponovo u završnici bila rešena da odigra snažno do poslednjeg zvuka sirene i da pošalje poruku da se "diže" posle teškog perioda. Sa druge strane, Vršac ipak nije u dva susreta bio rival koji bi mogao da ozbiljnije izazove branioca titule, uoči potencijalne polufinalne serije protiv "večitog" rivala.

Topić je ponovo koristio sve igrače i svi su postigli bar po dva poena. Najduže je igrao kapiten Branko Lazić (skoro 22 minuta), a najkraće Nikola Jovanović (9 minuta i 42 sekunde). Tako je, uz trijumf, trener crveno-belih ostvario i plan da sačuva energiju ekipe za sledeći, teži izazov.

VRŠAC: Mitrović 5, Jovović 5, Ostojić 6 (4 sk), Momirov 14 (9 sk), Đorđević 15 (6 sk), Đerić 3, Munižaba, Veljković 12, Uzelac, Pavlović 5, Pašajlić 14 (9 as), Radivojević 3.

ZVEZDA: Ročesti 14 (4 as), Lazić 12, Omić 12 (8 sk, 4 as, indeks 34), Janković 10, Davidovac 4, Antić 5, Čović 8 (5 as), Dobrić 14, Jovanović 6, Lesor 2, Radanov 9, Feldin 4.

Iz minuta u minut:

- kraj utakmice, Zvezda je u polufinalu plej-ofa -

36' 70:101 Zvezda probija "stotku" Jovanovićevim zakucavanjem na asistenciju Čovića.

36' 70:99 Čović asistira Radanovu za još lakih poena doskorašnjeg igrača FMP-a, posle kojih ekipe odlaze na još jedan tajm-aut.

35' 68:95 Lesor krade loptu, pretrčava teren i snažno zakucava, za aplauze Zvezdinih navijača.

31' 64:89  Koča Jovović otvara poslednju četvrtinu trojkom, posle koje mu Dobrić krade loptu i ne uspeva da asistira Radanovu za zakucavanje. Igra se brzo i na momente revijalno u ovim trenucima. Stefan Đorđević je dobio aplauz jer je blokirao Lesora.

- kraj treće četvrtine - 61:87 -

30' 57:87 Ovo je Dobrićeva četrvtina, a postaje i njegova utakmica. Bek crveno-belih sada je pogodio i trojku, posle koje je Ročesti polaganjem postavio novi najveći "plus" od 30 poena. Na drugoj strani su najraspoloženiji Đorđević i Momirov.

28' 55:80 Još jedan pogodak Dobrića, na asistenciju Antića. Zvezdin bek je u prodoru zadobio i udarac. Ipak, otrčao je na klupu na tajm-aut i pokazao da je sve OK.

27' 53:75 Još jedno snažno zakucavanje Ognjena Dobrića. Drugo na ovoj utakmici.

24'  49:69 Vršac ubrzava tempo i trojkom Pašajlića smanjuje razliku na 17 poena. Na drugoj strani, Omić ponovo poentira uz faul (Veljkovića) i večeras lako savlađuje domaće centre.

- poluvreme, 40:61 -

Strelci:

Vršac: Mitrović 3, Ostojić 4, Momirov 8, Đorđević 6, Đerić 3, Veljković 7, Pavlović 4, Pašajlić 5.
Zvezda: Ročesti 10, Lazić 12, Omić 12, Janković 7, Davidovac 4, Antić 5, Čović 2, Dobrić 5, Feldin 4.

20' 40:61 Ekspresnih pet poena Vrščana (Đorđević i Đerić), ali i još jedan pogodak Omića, zakucavanje uz faul, posle asistencije Filipa Čovića.

19' 35:56 Uzastopni poeni Branka Lazića, za maksimalnih "plus 21". Kapiten Zvezde postigao je 12 poena i prvi je strelac u ovim trenucima.

17' 33:50 Snažno zakucavanje Dobrića i njegova trojka uz hice sa daljine Lazića i Ročestija pokrenula je Zvezdu ka ponovo mirnijih "plus 17".

12' 26:37 Vršac je reagovao pri maksimalnom minusu i poenima Veljkovića i Ostojića prišao na podnošljivijih "minus 11". I u ovim trenucima, kao i u prethodnim utakmicama, Topić igra sa Antićem na poziciji "četiri" i Omićem na poziciji "pet". Ujedno trener Beograđana zatražio je i prvi tajm-aut večeras.

10' 16:33 I Pero Antić pogađa svoju prvu trojku, da postavi maksimalnih "plus 19" (12:33). Makedonac je potom faulirao Nikolu Pavlovića pri šutu za tri, uz pogodak domaćeg košarkaša. Četiri poena za Vršac iz ovog poseda.

7' 6:24 Sa tri trojke iz šest pokušaja i uz čvrstu odbranu na startu, crveno-beli su već došli nadomak prednosti od 20 poena. Do toga su pre svih ih doveli Omić sa devet poena i Janković sa sedam. Centar Beograđana je potom zatražio izmenu, pa je ustupio mesto Jovanoviću.

4' 2:13 Branko Lazić pogađa "dvojku" iz kornera da postavi dvocifrenu razliku na isteku trećeg minuta. Vrščani pozivaju prvi tajm-aut.

2' 2:6 Prvu trojku na utakmici postiže Tejlor Ročesti. U svom stilu, posle driblinga u stranu. Omić potom zakucava na asistenciju Jankovića.

Branilac titule u "Milenijumu" igra za drugu pobedu u seriji i za plasman u polufinale, u kojem bi mogao da se dogodi "večiti" derbi.

Pre početka utakmice, publika je ovacijama dočekala trenera Zvezde Milenka Topića, koji je ostavio dubok trag u Vršcu noseći dres Hemofarma.

Startne petorke:

VRŠAC: Mitrović, Jovović, Momirov, Ostojić  Đorđević

ZVEZDA: Ročesti, Lazić, Davidovac, Janković, Omić

Sudije: Branislav Mrdak, Ivan Stefanović, Radoš Arsenijević.

Pratite tekstualni prenos utakmice uz MONDO. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC