• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Nikolić prvak i u Mađarskoj

Autor mondo.rs

"Srpski Videoton", može se reći i "crno-beli Videoton", kolo pre kraja osigurao titulu.

 Marko-Nikolic-prvak-Madjarske-sa-ekipom-Videotona. Izvor: MN PRESS

Marko Nikolić pre godinu dana je napustio Partizan posle osvajanja "duple krune", a u prvoj sezoni na klupi Videotona, odveo je taj tim do titule prvaka Mađarske, treće u istoriji!

U pretposlednjem kolu savladan je Honved - 2:0 (1:0), čime je Videoton zadržao tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Ferencvaroš.

Kako je drugi kriterijum za rangiranje timova broj ostvarenih pobeda, a Videoton ih ima 20, naspram Ferencvarošovih 18, to znači da su Marko Nikolić i njegovi izabranici kolo pre kraja nedostižni na čelu tabele.

Vodeći gol u nedelju uveče dao je Stefan Šćepović, koga je u drugom poluvremenu zamenio brat Marko, dok je Danko Lazović bio u prvoj postavi i zamenjen je nekoliko minuta pre kraja.

Impresivan učinak Marka Nikolića u poslednje tri godine upotpunjuje to što je čitave sezone 2015/16 bio lider prvenstva Slovenije sa ekipom ljubljanske Olimpije, da bi šest kola pre kraja dobio otkaz jer je na rasnoj osnovi uvredio svog fudbalera. Posao koji je on započeo, dovršio je italijanski trener Rodolfo Vanoli.

Videoton je poslednji tim koji se kvalifikovao za prvo pretkolo Lige šampiona (11. i 18. jula) i biće povlašćen u žrebu zakazanom za 19. jun, zajedno sa prvacima još 15 zemalja, među kojima je i Crvena zvezda.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC