• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Švajcarska moćna i zategnuta pred Brazil i Srbiju!

Autor mondo.rs

"Sajdžije" u poslednjoj proveri pred početak Svetskog prvenstva pobedile Japan. Na 23 utakmice, samo jedan poraz od Portugala i ispadanje za EP od Poljske posle penala.

Od 28. maja 2016. godine, kada je Belgija u prijateljskom meču savladala Švajcarsku i tako joj nanela treći poraz zaredom, protivnik Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji do danas je izgubio samo jedan meč.

"Sajdžije" su odigrale 23 utakmice, zabeležile pet remija, poraz u kvalifikacijama za SP od Portugala (0:1) i upisale čak 15 pobeda, od kojih deset u nizu (devet u kvalifikacijama).

Tim Vladimira Petkovića u petak je imao poslednju proveru pred susret sa Brazilom u Rostovu 17. juna. Švajcarska je pobedila Japan, golovima Rikarda Rodrigeza iz penala u 42. i Harisa Seferovića u 82. minutu.

Penal je iznudio posle solo prodora as Šalkea Bril-Donald Embolo, mada se stekao utisak da je sudija, ipak, bio preoštar. Rodrigez je snažnim udarcem podigao publiku u Lozani na noge.

Seferović je u igru ušao u 64. minutu umesto Marija Gavranovića i to vreme na terenu mu je bilo dovoljno da se upiše u strelce. Vrlo lepu akciju izveli su Švajcarci, mada su u njoj učestvovali isključivo naturalizovani igrači.

Švajcarska - Japan 2:0
Izvor: YouTube


Albanski tandem Đerdan Šaćiri i Blerim Džemaili razmenili su dupli pas na levoj strani. Šaćiri je s gol-aut linije pronašao Kamerunca Žaka Mubanđea, koji je glavom asistirao za Bosanca Seferovića u sredini.

Zanimljivo, osim Šaćirija, ostala trojica su šansu dobila u drugom poluvremenu.

ŠVAJCARSKA: Burki - Lihtštajner, Šar, Akanji, Rodrigez - Behrami, Džaka - Šaćiri, Frojler, Embolo - Gavranović. Igrali su još: Drmić, Džemaili, Elvedi, Mubandje, Seferović i Cuber.

Srbija i Švajcarska sastaju se u Kalinjingradu 22. juna od 20 sati, u drugom kolu Grupe E.

Japan će prvi meč u Grupi H Svetskog prvenstva odigrati protiv Kolumbija u Saransku (19. jun). Protivnici "samuraja" su još Poljska i Senegal.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC