Demofest: ''Davidova'' nagrada, sviraće i Nele

Nele Karajlić i Goblini u revijalnom dijelu Demofesta. Banjalučki festival ove godine dodjeljuje i nagradu "Đakac" posvećenu Davidu Dragičeviću

0
A- A A+

Demofest Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Pjevač "Zabranjenog pušenja" i "No smoking orkestra" Nele Karajlić nastupiće sa svojim bendom u subotu 21. jula u revijalnom dijelu treće večeri banjalučkog Demofesta!

Uz Neleta i njegov bend te večeri u revijanom dijelu Demofesta nastupiće i Goblini, najavljeno je danas, na prvoj ovogodišnjoj konferenciji za medije Demofesta.

Nele Karajlić odnedavno je ponovo koncertno aktivan, a u Banjaluci će izvoditi pjesme Zabranjenog pušenja, No smoking orkestra, kao i neke novitete.

U pomen na Davida Dragičevića  ove godine na Demofestu dodijeliće se nagrada ''Đakac'' (nadimak pokojnog Dragičevića), za najbolji tekst na festivalu, saopšteno je danas na pres konferenciji.

"Ovu priču smo započeli sa nagradom Plavi bas i sjećanjem na Kaleta, tako da je nagrada Đakac logičan nastavak na Demofestu. Pobjednika će birati Nikola Pejaković i Demofest tim", objasnila je Brankica Janković, direktorica "Demofesta".

Prve večeri Demofesta, u petak 19. jula, na bini festivala će svirati Magnifico & The Serbian Army Orchestra (SLO/SRB), Dječaci (HR) i Wolfram (SRB), dok će druge večeri, u subotu 20. jula nastupiti Darko Rundek & Ekipa (HR), Marko Louis (SRB) i Tyger Lamb (HR).

Stručni žiri Demofesta odabrao je 30 demo bendova od prijavljenih 458, koji će se takmičiti od 19. do 21. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, kada će biti održano 11. izdanja ovog festivala, pod generalnim pokroviteljstvom Nektar piva, powered by m:tel i podrškom kompanije Huawei te uz podršku Grada Banjaluka.

Ovogodišnji žiri koji će na Demofestu ocjenjivati najbolje demo sastave regiona čine: Mirela Priselac Remi (Elemental), Darko Rundek, Zdenko Franjić (izdavačka kuća "Slušaj najglasnije"), Igor Lazić Niggor (ex-Monteniggers), Nikola Pejaković Kolja i Brankica Janković, direktorica Demofesta.

Po već ustaljenoj praksi ulaz na festival neće biti naplaćen onima koji dođu ranije (za vrijeme nastupa demo bendova) ali će se kasnije naplaćivati. Demofest se ove godine održava na jednoj bini i napušten je prošlogodišnji eksperiment sa dva stejdža.

Tagovi:

Ostale vijesti