"Borci VRS bi riješili problem sa 40 Britanaca"

Autor:

Mladen Ivanić kaže da je Republika Srpska jaka i da je 40 britanskih vojnika ne može ugroziti.

1
A- A A+
Mladen Ivanić Foto: Vedran Ševčuk/mondo.ba

Srpski član Predsjedništva BiH i kandidat Saveza za promjene za tu funkciju na oktobarskim izborima, Mladen Ivanić u intervjuu za Vijesti.ba tvrdi da je "evidentno je da nekim svojim potezima EUFOR i međunarodne institucije idu na ruku (njegovom protivkandidatu, Miloradu) Dodiku".

"To je slučaj i sa pričom o 40 britanskih vojnika koji sada dolaze. Mislim da je to potpuno nepotrebna priča. S druge strane, ako se taj moćni SNSD prepao 40 vojnika, onda je SNSD slabiji nego što i sam mislim. Strah od 40 vojnika, prevelika galama koju su digli, pokazuje da su potpuno nesigurni. Jadna je RS ako je može ugroziti 40 vojnika. RS je puno jača. Uvjeravam Vas da bi u bilo kakvom sukobu, 40 bivših boraca Vojske RS bez problema, riješilo sve probleme sa tih 40 vojnika", rekao je Ivanić u odgovoru na pitanje o najavi britanskog ministarstva inostranih poslova da će u BiH poslati 40 vojnika kako bi pomogli EUFOR-u u osiguravanju izbora.

Ivanić je u intervjuu ponovio svoj stav da BiH, ovakva kakva je zamišljena Dejtonskim sporazumom, može funkcionisati i da stvari oko kojih postoje različita gledišta treba da budu ostavljene po strani, te da svi treba da se bavimo temama koje su nam zajedničke i oko kojih je moguće postići dogovor.

Ostale vijesti