• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Centar Igokee među "zmajevima"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Košarkaš Igokee Robert Rikić naknadno je dobio poziv selektora Bosne i Hercegovine Duška Vujoševića. "Već je na pripremama", potvrdio je za MONDO direktor reprezentacije BiH Siniša Kovačević.

 Robert Rikić pozvan u reprezentaciju BiH Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

  Selektor "zmajeva" Duško Vujošević se našao u velikim problemima sa "rosterom" pred prijateljske utakmice sa Hrvatskom, ali i nastavak kvalifikacija za Mundobasket u Kini 2019. godine.

Naime, Vujošević neće moći da računa na povrijeđene Andriju Stipanovića, Miralema Halilovića i Milana Miloševića, a zbog bolesti su izostali Emir Sulejmanović i Sani Čampara.

Zato se odlučio da naknadno pozove centra "igosa" Roberta Rikića, ali i Refika Bašića iz Sparsa, prenose sarajevski mediji.

Rikić (219 cm) tokom sezone u ABA ligi već je pregovarao o nastupu za BiH, s obzirom da je ranije igrao za mlađe selekcije Hrvatske, pa će morati da dobije "zeleno svjetlo" za promjenu sportskog državljanstva.

Direktor reprezentacije BiH Siniša Kovačević potvrdio je našem portalu da se centar Aleksandrovčana već nalazi među "zmajevima".

"U fazi smo razgovora sa Košarkaškim savezom Hrvatske da Rikić dobije odobrenje da nastupi za BiH. On je već na pripremama i vjerovatno bi trebao da zaigra na prijeteljskim mečevima u Hrvatskoj, ukoliko mu selektor Vujošević pruži priliku", rekao je Kovačević.

Da gledamo u svoje dvorište...

RIkić je sa U-18 selekcijom Hrvatske osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Grčkoj 2008. godine, a u klupskoj karijeri je pored vicešampiona BiH, branio boje Dubrovnika, Zagreba i podgoričke Budućnosti.

"Zmajevi" su danas otputovali u Opatiju gdje će ostati do 24. juna, a planirane su i dvije kontrolne utakmice protiv Hrvatske.

BiH dočekuje Francusku 29. juna u tuzlanskom "Mejdanu", dok je utakmica s Belgijom na rasporedu tri dana kasnije, čime košarkaška reprezentacija BiH završava prvi kvalifikacioni ciklus za Svjetsko prvenstvo u Kini.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC