• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako nikoga nisu tukli...

Autor mondo.rs

Mali prekršaji i oni veliki kada je već nemoguće drugačije ga zaustaviti. Uspeli su Švajcarci u potpunosti da izbace Nejmara iz ritma.

Kako zaustaviti Brazil?

Švajcarci su posegnuli za onim najstaromodnijim, često i najkorisnijim rešenjem - zaustavi, odseci i iznerviraj im najboljeg fudbalera.

Malo je reći da su u tome uspeli pošto iz Rostova nose bod protiv Brazila (1:1) i zdravo raspoloženje pred meč sa Srbijom za pet dana u Kalinjingradu. Istina, imali su sreće u finišu meča kod šuteva Mirande i Firmina, ali su to pošteno zaradili na terenu.

/OVO KOMPLIKUJE STVARI: BRAZIL - ŠVAJCARSKA 1:1/

Tim Vladimira Petkovića ciljano je faulirao Nejmara, birao kada će napraviti "nemilosrdan" prekršaj za žuti karton, a kada će sitnim povlačenjima samo zaustaviti meč i prekinuti ritam.

Statistika kaže da je nad Nejmarom napravljeno čak deset faulova večeras (odnosno možda ih je bilo i više - ali nisu dosuđeni), što je najviše u poslednjih dvadeset godina na Mundijalima. Pre njega je Alan Širer fauliran 11 puta 1998. godine protiv Tunisa....

Kada je u pitanju reprezentacija Brazila - od 1966. godine i Mundijala u Engleskoj jedan fudbaler ove selekcije nije ovoliko puta zaustavljen od strane protivničkog.


Ako se uzme u obzir da je Nejmar fauliran deset puta - onda se može reći i da su Švajcarci dobro prošli kod meksičkog arbitra koji je opomenuo samo trojicu njihovih fudbalera: Lihtštajnera, Šera i Behramija kojima je to bilo poslednje sredstvo odbrane.

Švajcarci su takođe gledali i da Nejmara zaustavljaju čim primi loptu i ne priđe mnogo golu, bili su to faulovi na 25 i više metara, najčešće iskosa sa leve strane, a vidno je nervozan zbog toga bio najbolji igrač Brazila i često protestovao kod sudije.

Perfektan meč je odigrao Behrami koji je bio verna senka Nejmara, dobio svaki vazdušni duel sa njim, uspeo nekoliko puta i da mu oduzme loptu, ali i da ga faulira baš kada je to bilo potrebno.

Sigurni smo da će Brazilci nakon ovoga izvršiti veliki pritisak na sudije i da će se oštrije kažnjavati oni koji pokušaju da fauliraju Nejmara, sa ili bez lopte...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC