Sunčano i vruće, dobri uslovi za vožnju

Autor:

U BiH će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, a u planinskim predjelima na jugoistoku i jugozapadu mogući su lokalni pljuskovi.

0
A- A A+
novembar, lepo vreme, sunce, sunčano, vrućina, temperatura, proleće Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Ilustracija

Na sjeveru se tokom noći očekuje naoblačenje koje će do jutra donijeti slabu kišu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab, južnih smjerova, uveče i tokom noći na sjeveru umjeren do jak sjeverni.

Najviša temperatura vazduha biće od 27 do 33, u višim predjelima od 23 stepena Celzijusova.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Sokolac 12 stepeni, Rudo 16, Mrkonjić Grad i Ribnik 17, Novi Grad, Prijedor, Bileća i Doboj 18, Banjaluka 19, Bijeljina i Trebinje 20 stepeni Celzijusovih.

Prije podne proljeće, popodne ljeto

POVOLJNI USLOVI ZA VOŽNJU

U BiH su danas povoljni uslovi za vožnju, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, pa posebno treba biti oprezan na pravcima Karanovac-Kneževo-Turbe, Banjaluka-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj do 30. septembra, saopšteno je iz Auto-moto saveza Repulike Srpske.

U mjestu Hrvaćani na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu obilaznicu, zbog izgradnje auto-puta.

Saobraćaj se zbog deminiranja terena na radilištu "Klakar Donji 9" i "Klakar Donji 13" na području Doboja, na magistralnom putu Brod-Odžak, odvija u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

pančevački most gužve blokada gorivo saobraćaj kolaps Foto: MONDO/Aleksandar Subin

Zbog priprema za rehabilitaciju dionice magistralnog puta Modriča-entitetska granica /Karuše/ i dionice magistralnog puta Derventa /Žirovina/-Šešlije saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom ne duže od 15 minuta.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog većeg odrona, saobraćaj se još odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih Toplica.

Na graničnom prelazu Ivanica-Gornji Brgat zbog minerskih radova u blizini graničnog prelaza u Hrvatskoj, danas od 13.00 do 18.00 časova povremeno će biti obustavljan saobraćaj u trajanju od 20 minuta.

Na ostalim prelazima u BiH zadržavanja jutros nisu duža od 20 minuta. 

Ostale vijesti