• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Švedske: Nevaspitani Nemci!

Autor mondo.rs

Jane Anderson pobesneo na kraju meča protiv Nemačke. Što zbog poraza u 95. minutu meča na Mundijalu, što zbog ponašanja Nemaca koje je optužio da su provocirali i za nepoštovanje rivala.

Svako ko kaže da su se Nemci provukli u meču protiv Švedske u Sočiju - ne poznaje fudbal. Ili ne poznaje Nemce.

Nemački tim je napadao bar 70 minuta, imao igrača manje u finišu susreta i nije posustajao, a taj trud se isplatio u petom minutu sudijske nadoknade kada je Toni Kros postigao spektakularan gol iz slobodnog udarca iskosa.


Nemačka je ostala u životu, sačuvala je realne šanse za plasman u osminu finala, a kad su Nemci u pitanju sa njima se nikad ne zna... tačnije, UVEK se zna da igraju do kraja.

Šveđanima kapa dole za borbenost, za to što su pokazali zube. Ali, i sami su krivi. Jer čuvati 1:1 u situaciji kada imaš igrača više protiv Nemačke, nije baš inteligentno. A nemačku ofanzivu mogu da izdrže samo i eventualno Italijani.

Naravno da je poraz na ovakav način bolan. Tuga švedskih fudbalera na terenu i švedskih navijača na tribinama. I bes inače hladnokrvnog selektora Jane Andersona.

Bio je crven u licu kada je sudija označio kraj meča, kada su se i dogodile čarke između dve klupe.

"Neki od njihovih najvažnijih igrača proslavljali su gol tako što su pritrčali našoj klupi, nešto nam gestikulirali, nabijali nam na nos. To je me razljutilo! Borili smo se 90 minuta i sportski je na kraju pružiti ruku. Trebalo bi da poštuješ protivnika, ostaviš ga da se izbori sa bolom. Ne ponašaš se onako kako su se oni ponašali", rekao je Anderson.

"Ovo je najtužniji kraj utakmice koji sam ikada doživeo" - Anderson.

Selektor Nemačke Joakim Lev, međutim, negira da se neko od Nemaca ponašao tako kako priča Anderson.

"Ko je gestikulirao? Da li sam ja napravio bilo kakav gest? Ja to nisam video (o čemu priča selektor Švedske). Video sam da su se moji igrači radovali, svi smo se grlili, nisam video nijedan agresivan potez bilo koga sa naše strane prema klupi Švedske", uzvratio je Lev.

Selektor Švedske nije bio zadovoljan ni suđenjem, pre svega situacijom iz prvog poluvremena kada je Žerom Boateng startovao na Berga s leđa. Sudija nije pokazao na penal.

"Nisam video tu situaciju, ali ljudi iz mog stručnog štaba su pogledali snimak i kažu da je bio čist penal. Ako već imamo taj VAR, nije mi jasno kako je sudija bio tako siguran i nije ni pogledao snimak".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC