• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO u Slovačkoj: Domaćini (pre)oprezni

Autor mondo.rs

U Spartaku svesni da ih i pored povoljnog rezultata čeka težak posao u revanšu sa Crvenom zvezdom.

 Spartak Trnava Crvena zvezda najava domaćini oprezni Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

/Od novinara MONDA iz Slovačke/

Još nekoliko sati i počinje utakmica sezone za fudbalere Crvene zvezde. Od 20.30 u Trnavi igraju protiv Spartaka za jesen u Evropi.

Revanš utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koja pobedniku donosi plasman u poslednju rundu borbe za elitu, ali i direktno učešće u Ligi Evrope, za slovačkog šampiona ima i veći značaj nego za goste.

Ukoliko eliminišu crveno-bele, fudbaleri Spartaka po prvi put bi odveli klub u grupnu fazu jednog od dva najjača evropska takmičenja.

Zato - i pored za njih povoljnih 1:1 u Beogradu - domaćini redom pozivaju na oprez i ulogu favorita ponovo prepuštaju Zvezdi.

"Šansa je tu, treba je iskoristiti", navode na naslovnoj strani lokalnog "Športa" dok je među izjavama trenera Radoslava Latala u centru pažnje ona u kojoj kaže: "Nećemo lako prodati kožu".

Slovački sportski list, takođe, ističe i izjavu strelca za Spartak u beogradskom duelu, veziste Erika Grendela koji ocenjuje da će Spartaku biti "možda čak i teže nego u Beogradu".

Defanzivni vezista, Jakub Rada, je nešto slobodniji od ostalih.

"Ne sumnjamo u naš kvalitet", izjavio je kroz tekst u kojem se podseća da je Crvena zvezda u nedelju ubedljivo pobedila Spaetak iz Subotice (3:0). Po mišljenju slovačkih novinara, bilo je to "lagano" za izabranike Vladana Milojevića.

"Spartaku ne treba gol, ali bi pomogao", ocenjuje list "Pravda", uz opreznu izjavu napadača Mareka Bakoša:

"Važno je da smo svesni da još nismo prošli".

Dnevni list "SME" predstojeću utakmicu ocenjuje kao "meč godine" za klub iz Trnave i u svom tekstu najveću pažnju posvećuje odličnoj fizičkoj pripremi Spartakovog tima, što se moglo videti i u Beogradu.

U Trnavi se očekuje dolazak oko 3.000 navijača Crvene zvezde, iako je to skoro duplo više nego što su gosti dobili ulaznica, ali u ponedeljak uveče oko stadiona "Anton Malatinski" nije bilo gužve.

Kako se veče bude bližilo, sigurno će se i to promeniti jer Slovaci najavljuju pune tribine, na koje staje 19.200 gledalaca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC