Drama Srbina na kruzeru, dobio milionsku odštetu

Autor:

Ilija L. (30) koji je radi kao konobar na jednom kruzeru dobio je odštetu od 4,6 miliona dolara nakon što mu je lekar na brodu prepisao pogrešnu terapiju koja je rezultirala amputacijom njegove ruke, pišu mediji.

0
A- A A+
ilustracija Foto: Mondo Stefan Stojanović ilustracija

  Lekar je odlučio da Iliji ubrizga injekcije antihistamina.

Međutim, doza koju je dao Iliji dovela je do toga da mladi Srbin izgubi ruku.

Tokom suđenja se čulo da je Ilija doktoru odmah rekao da ga ruka peče, ali lekar nije obraćao na to pažnju, već je nastavio da daje injekcije. Samo nekoliko sati kasnije Ilijina ruka je pocrnela i poplavela, prenosi "Kurir".

Mladić iz Srbije nađen mrtav u kabini broda!

Veštačenje je pokazalo da je doktor Iliji prvo dao pogrešnu terapiju, drugo preveliku dozu, kao i da takvu injekciju nije smeo da mu daje u ruku, pišu mediji.

Iako je odmah bilo vidljivo da mladiću iz Srbije nije dobro, osoblje je navodno odbilo da pozove lekarsku pomoć s kopna koje bi Iliju prebacilo u bolnicu, što je dovelo do pogoršanja stanja.

Tek nakon 20 sati plovidbe, kada je kruzer uplovio na Floridu Ilija je hitno prebačen u bolnicu, ali lekari više nisu mogli da mu spasu ruku.

"Mog klijenta su lečili pogrešnim lekovima, na potpuno pogrešan način. To je rezultiralo amputacijom ruke", rekao je Ilijin advokat i dodao da je od ranije poznato da antihistaminik koje je lekar dao Iliji može da izazove odumiranje tkiva.

Zbog svega što je preživeo, ovom mladom Srbinu norveška kompanija mora da isplati štetu u visini od 4,6 miliona dolara.

Tagovi:

Ostale vijesti