Noć protekla mirno, Dragičević dao rok MUP-u

Autor:

Otac stradalog mladića Davida, Davor Dragičević i članovi grupe "Pravda za Davida" proveli su prethodnu noć ispred Policijske uprave Banjaluka, zahtijevajući da se otkrije ko su Davidove ubice.

Noć protekla mirno, Dragičević dao rok MUP-u Foto: Brankica Spasenić, MONDO

"Noć je prošla mirno i dostojanstveno. Ljudi su nam pomagali, donijeli hranu, piće, sve. Nismo ugrozili nijednog pripadnika policije. Dajemo rok MUP-u RS do 25.9. do 18 sati da uhapse ubice i saučesnike, a ako ne budu svi uhapšeni uzimamo pravdu u svoje ruke", kazao je Dragičević.

Tokom jučerašnjeg održavanja skupa "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjaluci došlo je do verbalnog sukoba između organizatora skupa Davora Dragičević i Đorđa Marinkovića iz Brčkog, koji je nakon toga priveden u policiju.

Dragičević je istakao da je na Trgu juče dobio prijetnju smrću i da je povučen za ruku. Na ovom skupu verbalno je napadnuta i ekipa novinara RTRS-a.

Članovi grupe "Pravda za Davida" potom su se okupili ispred Policijske uprave Banjaluka, a sa njima su bila i dva kandidata PDP-a za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske Adam Šukalo i Draško Stanivuković, te predsjednik udruženja "Restart" Stefan Blagić.

Policija: Skup nije u skladu sa zakonom

Iz Policijske uprave Banja Luka je saopšteno da je ovo okupljanje građana organizovano na prostoru koje nije određeno odlukom o određivanju prostora za održavanje javnih skupova, te da njegovo održavanje nije prijavljeno u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Srpske.

Iz ove uprave su naveli da policijski službenici obezbjeđuju navedeno okupljanje.

"Pozivamo građane da na miran način izraze svoje stavove i suzdrže se od bilo kakvog nezakonitog ponašanja. Protiv svih učesnika navedenog okupljanja za koje se utvrdi da su postupali suprotno odredbama Zakona o javnom okupljanju Republike Srpske i Zakonu o javnom redu i miru Republike Srpske, nadležnom sudu, biće podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka", ističe se u saopštenju banjalučke policije.

Ostale vijesti